Supercellin julkisivut Accoya-paneelia

Toimitimme Supercellin julkisivuihin Accoya-paneelitHelsingin Jätkäsaaren Woodcity kortteli sai kaivattua täydennystä kun Woodcity2- valistui. Kohde tunnetaan paremmin maineikkaan peliyhtiön Supercellin pääkonttorina. Tässäkin kohteessa julkisivuun valittiin säänkestävä, ekologinen ja vääntymätön Accoya-puu. Accoya on asetyloitua radiata mäntyä, kansankielellä etikkamäntyä. Lähes oksattomat 195 mm leveät puupaneelit eivät vääntyile kovissakaan sää olosuhteissa mitä voisi merenrannan läheisyydessä odottaa. Vaaleat Accoya-paneelit harmaantuvat UV-säteilyn vaikutuksesta pikkuhiljaa. Toimitimme kohteeseen myös Accoya-terassit ja paljon muuta Accoya-puutuotetta henkilökunnan terassille.

Viereset ATT.n talot ovat toteutettu samalla Accoya-paaneelilla. Osa ATT:n julkisivuista suojattiin myrkyttömällä Burnblock- palonsuoja-aineella. Burnblock-palonsuojaus tehdään aina etukäteen ennen työmaalle toimitusta autoklaavissa. Valokuvissa näkee miten taustalla ATT:n talot alkavat jo harmaantua. Accoya harmaantuu hiukan epätasaisesti julkisivussa varsinkin kohteessa jossa on voimakkaita tuulia kuten tässä meren rannan vieressä olevassa kohteessa. Accoya ei vaadi pintakäsitettelyä kestääkseen mutta sen esiharmaannuttaa maalaamalla tasaisemman lopputuloksen saamiseksi. ATT:n kohteessa arkkitehti ei tätä halunnut.

Accoyalla onkin ainutlaatuinen 50 vuoden tehtaan takuu kestävyydestä. Accoya on ainut puu jota on tutkittu runsaasti erilaisissa vaativissa olosuhteissa, niin maanpäällä kuin vedessä sekä maassa.