FSC logo numerolla
FSC logo numerolla

HUOLTOVAPAA JA EKOLOGINEN VAIHTOEHTO KAIKKEEN RAKENTAMISEEN

 

 

Accoya® on täysin myrkytön ja ekologinen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa vaaditaan säänkestävyyttä, mittapysyvyyttä ja edullisia ylläpitokustannuksia.

Accoya® on tuotemerkki ekologisesti ja myrkyttömästi käsitellylle puulle. Accoya®n raaka-aine (Pinus Radiata -mänty) saadaan vastuullisesti kasvatetuista sertifioiduista metsistä. Puu asetyloidaan, eli kyllästetään väkevällä etikkaliuoksella,  jolloin sen solukko muuttuu pysyvästi. Puusta  tulee lujaa, kestävää ja mittapysyvää.  Accoya® on väriltään vaalea ja se harmaantuu ulkona muutamassa vuodessa sään vaikutuksesta.*  (* harmaantuminen ei ole välttämättä tasaista, vaan riippuu olosuhteista).

 

Accoya®  ei vaadi erillistä pintakäsittelyä kestääkseen, vaan sillä on ainutlaatuinen 50 vuoden takuu maanpäällisissä rakenteissa sekä maakosketuksessa/makeassa vedessä 25 vuoden takuu - käsittelemättömänä.

Käsittelemätön Accoya® harmaantuu kauniisti muutamassa vuodessa. Halutessa Accoya® voidaan pintakäsitellä. Pintakäsittelyaineet pysyvät Accoya®ssa 2-3 kertaa pidempään kuin tavallisessa puussa.

Lisätietoja ja kaikki tuotekortit AINEISTOT-sivullamme.

Terassi Accoyasta

 

Huoltovapaa terassi

Accoya -puusta rakennettu terassi on huoltovapaa*, koska Accoya -puuta ei tarvitse pintakäsitellä sen kestävyyden parantamiseksi. (*puhdistusta lukuunottamatta). Huoltovapaus ja esteettisyys tekevät Accoyasta parhaan mahdollisen terassimateriaalin. Ei enää vuosittaista hiomista ja öljyämistä! Käsittelemätön Accoya -puu harmaantuu kauniisti. Accoya ei tikkuunnu edes vanhetessaan, vaan siihen muodostuu Teakin tavoin vuosien varrella pehmä nukkamainen pinta, joka on sileä ja miellyttävä jalan alla. Se on turvallinen myös perheen pienimmille sekä eläimille.

Lisää Accoya-terassista

 

Puujulkisivu kerrostalossa, toteutettu Accoyasta

 

Puuverhouksen edulliset elinkaarikustannukset

Accoya®sta tehtyjä rakenteita ei tarvitse pintakäsitellä, ei myöskään Accoyasta toteutettua julkisivuverhousta.  Accoya®sta toteutettu julkisivu on  huoltovapaa*, joten sen elinkaarikustannukset ovat erinomaiset verrattuna mihin tahansa muuhun puujulkisivuun. (*normaalia pesua lukuunottamatta)

Käyttämällä Accoyaa julkisivuverhoilussa säästää jopa 5-6 maalaus kertaa, koska tavallinen julkisivuverhouslauta tulee aina maalataheti kun se on asennettu,  ja huoltomaalaus tulee tehdä viimeistään n. 10 vuoden välein. Pelkästään yksittäisen maalauskerran kustannukset ovat merkittävät, lisäksi rakennuksen käyttäjille tulee kulku- ja näköhaittoja maalauksen aikana.

 

Kylpyamme puusta

 

Saunat, kylpyhuoneet ja kylpylät

Accoya® -puu sopii täydellisesti vaativiin olosuhteisiin, jossa puu on alttiina jatkuvalle kosteudelle ja kuumuudelle. Accoya® on mittapysyvää märkänäkin eikä se turpoa tai väänny. Accoya® kestää jatkuvalämmitteisessä saunassa sekä jatkuvasti kosteissa kylpyläympäristöissä paremmin kuin mitkään muut puut.

Esimerkiksi Helsingin kaupunki on toteuttanut jo useita lauteita lauteita julkisiin uimahalleihin Accoya®sta.

Mittatarkasta puusta voi toteuttaa tarkkoja yksityiskohtia

 

Mittatarkat yksityiskohdat

Accoya® on mittatarkkaa ja säänkestävää. Ikkunat ja ovet eivät turpoa kiinni vaan aukeavat aina vaivattomasti. Säleiköt ja rimoitukset säilyvät suorina eivätkä vääntyile. Accoysta on mahdollista toteuttaa yksityiskohtaisia puusepäntöitä vaativiinkin kohteisiin, esimerkiksi ovien ja ikkunoiden koristelistoihin sekä taideveistoksiin.
Accoyasta on toteutettu myös kestäviä veistoksia puistoihin ja julkisille paikoille.

 

 

Turvallinen hiekkalaatikko

 

Accoya on myrkytöntä ja tikkuuntumatonta

Accoya® on myrkytöntä ja turvallista eikä se tikkuunnu. Se sopii erinomaisesti hiekkalaatikoihin, leikkikenttävälineisiin, päiväkoteihin sekä kukka- ja kasvialtaisiin, maisemointiin sekä maanvaraisiin laudoituksiin/tukirakenteisiin. Accoya® kestää vähintään 25 vuotta maakosketuksessa sellaisenaan, puuvalmiina ja käsittelemättömä. Accoya®a voidaan helposti työstää myös CNC-koneella.

Lahoamaton ja tikkuuntumaton Accoya sopii kaikkeen rakentamiseen

 

Suoraa ja vääntyilemätöntä

Rakenneratkaisuissa puumateriaalin kestävyys, huoltovapaus ja lujuus ovat tärkeitä tekijöitä. Accoya® kestää säätä erinomaisesti ja se on suoraa ja kieroutumatonta. Accoya®a voidaan kuitenkin työstää helposti tavallisilla puutyövälineillä. Accoya®n asetylointikäsittely antaa sille luonnollisen suojan useimpia eri lahottajasieniä vastaan.

 

Accoya sopii vaativiin rakenneratkaisuihin.

 

Vaativat rakenneratkaisut

Accoya® on mittatarkkaa ja säänkestävää. Siitä voidaan toteuttaa vaativia rakenneratkaisuja. Accoya®a voidaan liimata sekä laminoida. Myrkyttömänä se sopii myös luontoon, kuten luonnonsuojelualueille ja Natura-kohteisiin.   Esim.  Hollannin luonnonsuojelualueelle toteutettiin Bird Ei -lintutorni. Kaikki ristikkorakenteet ovat Accoya®a. Suunnittelu ja osien valmistus tehtiin Suomessa.

Liimaus ja laminointi

Accoya®a voidaan liimata ja laminoida. Ole meihin tai liiman valmistajaan yhteydessä soveltuvuuden varmistamiseksi.

Kiinnitys

Suositellaan käytettäväksi korroosien kestäviä teräskiinnityksiä. EN10088-1 mukaista, kuten A2 ja A4 -laatuista ruostumatonta terästä.

 

Accoyaa voidaan maalata ja öljytä
penkki-white

Accoya®n pintakäsittely

Accoya® voidaan halutessa pintakäsitellä ja pintakäsittelyaineet pysyvät siinä jopa kolme kertaa kauemmin kuin muissa puutuotteissa. Accoyan käsittelyyn suosittelemme öljy- ja vesipohjaisia päällystysaineita, joita on testattu sen kanssa monipuolisesti. Esimerkiksi Teknoksella on ohjeet Accoyan käsittelyyn. Löydät ne AINEISTOT -sivultamme.

Wood cityn Acoya-julkisivupaneeli

 

Sahatavara ja höylätty Accoya®

Accoya® tulee sahatavarana, joka höylätään yhteistyökumppanimme toimesta eri tuotteiksi: terassilaudaksi, julkisivulaudaksi, lauteiksi tai muiksi puutuotteiksi.  Valittavananne on lukuisia eri profiileja esim. UTS- ja UYS -lautaprofiilit. Sahatavaraa voi käyttää sellaisenaan esim. laitureihin ja tukirakenteisiin.

Accoya® on tavallista puuta kestävämpää. Suositeltu paksuus on ulkoverhouslaudaksi 15 - 20 mm.

Suosituin terassilautamme on 19 x 195 mm, sivu-uralla. Sivu-uraan käy B-fix piilokiinnitysklipsit. (Höyläystoleranssi lopputuotteessa +/- 1 mm)

 

Sahatavaran paksuudet:

25, 32, 38, 50, 63 ja 75 mm.
Leveydet vaihtelevat 100-200 mm välillä. AINEISTOT –sivultamme voitte ladata Accoya® -sahatavaran tarkat dimensiot ja esimerkit höyläyksestä.

Opastettu videokierros Accoyan tuotantolaitoksella Arnhemissa, Alankomaissa. Näet miten nopeasti kasvavasta, kestävästä havupuusta tehdään erittäin korkean suorituskyvyn rakennusmateriaalia.

Accoya -esittelyvideo (englanniksi):

What makes Accoya so special?

How is Accoya wood sold?

Accoya on ideaali materiaali jopa pesualtaan valmistukseen:

Mitä on asetylointi?
Klikkaa kuva suuremmaksi:

ESIMERKKEJÄ ACCOYA PROJEKTEISTAMME:

Accoya -tuotteet myös hyvin varustelluista rautakaupoista ja jälleenmyyjiltä:

 

Stark
Tuomas Kilkki
Myynninpäällikkö
044 773 0698

 

K-Raudat kautta maan

 

RTV-Yhtymä Oy
Juha Ekman (019) 742 246 [email protected]

 

Parkanon listatehdas Oy

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :