Accoya on täysin myrkytön ja ekologinen valinta kaikkiin kohteisiin joissa vaaditaan säänkestävyyttä, mittapysyvyyttä ja edullisia ylläpitokustannuksia.

Accoya voidaan käyttää oviin, ikkunoihin, terassi- ja julkisivulaudoituksiin. Se on esteettinen, huoltovapaa ja kestävä. Se on myös turvallinen valinta ihmisille ja lemmikeille, esim. terassilautana Accoya-puu ei ole märkänäkään liukas eikä siitä tule myöskään tikkuja.

Accoya-tuotemerkin alla tuotettuva Accoya-puu on asetyloitua radiata mäntyä joka saadaan vastuullisesti hoidetuista metsistä. Asetyloinnissa puu käsitellään etikka anhydriidillä. Prosessin aikana puussa tapahtuu kemiallinen reaktio puun soluseinässä, se turpoaa, jolloin sen hydroksiidiryhmät muuttuvat asetyyliryhmiksi. Käsittely vaikuttaa puun ominaisuuksiin kuten mittapysyvyyteen ja lahon sietokykyyn.

Accoya kestävyys päihittää parhaatkin trooppiset jalopuut. Accoya lla voidaan korvata uhanalaiset puulajit, sekä kaikki myrkyillä käsitellyt puut joita perinteisesti on käytetty vaativissa kohteissa. Accoya-puuta on testattu kaikentyyppisissä sääolosuhteissa, niin maan päällä, kuin maan alla ja jopa vedessä. Sen on todistetusti todettu kestävän jopa kaikkein rankimpia ympäristöolosuhteita. Accoy-puulla on ainutlaatuinen, jopa 50 vuoden takuu!

Accoya-puuta ei tarvitse pintakäsitellä ollenkaan sen kestävyyden parantamiseksi. Käsittelemätön Accoya-puu harmaantuu kauniisti ajan saatossa.  Jos Accoya haluttaan käsitellä suosittelemme öljy- ja vesipohjaisia päällystysaineita joita on testattu sen kanssa monipuolisesti. Accoya-puussa maali/pinnoite pysyy jopa kolme kertaa kauemmin kuin muissa puutuotteissa.

Hollantilainen Accsys Technologies valmistaa Accoyaa, ja heillä on merkittävä kestävän kehityksen ohjelma sekä Pohjoismaisen joutsenlipun lisäksi FSC- ja PEFC- sertifionnit Accoyalle.

Lisätietoja  RT-tuotetietokorttista no RT38821

KÄYTTÖKOHTEET:

Accoya-podotti-1100×600-1024×559
unnamed (5)
Accoyastairsterrace-1024×559

JULKISIVULAUDOITUS

Accoya®-puu sopii julkisivulaudoituksiin ja on ihanteellinen ratkaisu, kun estetiikka ja helppohoitoisuus ovat etusijalla. Accoya®-puun mitanpitävyys, kestävyys ja luonnollinen UV-suojaus varmistavat puun kokonaisvaltaisen elinkaaren vähäiset käyttökulut.

Accoya-podotti-1100×600-1024×559

TERASSILAUDOITUS

Terassilaudoituksessa tärkeimmät ominaisuudet ovat luonnollinen kauneus, helppohoitoisuus ja säänkestävyys . Puun pitää olla kestävää eikä se saa vääntyillä ja tikkuuntua. On myös tärkeää, että puu on myrkytöntä ja turvallista ihmisille ja lemmikeille. Modifioitu Accoya®-puu täyttää nämä vaatimukset.

unnamed (3)

IKKUNANPUITTEET, OVET JA HIMMENTIMET

Accoya®-puu eristää luonnollisesti ja on kestävämpää ja mitanpitävämpää kuin muut puut. Tämä tarkoittaa, etteivät ikkunat turpoa ollessaan kiinni, ovet aukeavat aina vaivattomasti ja ikkunoita varjostavat himmentimet säilyvät kauniina. Accoya®-puun pinnoite voi olla läpinäkymätöntä, läpikuultavaa tai läpinäkyvää ja vähäiset huoltovaatimukset tekevät siitä kustannustehokasta.

unnamed (5)

ULKOKALUSTEET JA -VÄLINEET

Accoya®-puu sopii täydellisesti pöytiin, tuoleihin, puumajoihin, leikkikenttävälineisiin, kukkalaatikoihin ja maisemointilaudoituksiin, sillä se on myrkytöntä, sietää erilaisia sääolosuhteita ja kestää vähintään 25 vuotta maakosketuksessa.

Accoyastairsterrace-1024×559

TUTKITTU JA TESTATTU

Accoya®-puuta on testattu pitkiä ajanjaksoja kaikentyyppisissä sääolosuhteissa — maan päällä, maan alla ja jopa vedessä — ja sen on todistettu kestävän jopa rankimpia ympäristöolosuhteita.
Accoya®-puun harvinaisen kestävyyden ja mitanpitävyyden ansiosta se vaatii merkittävästi vähemmän hoitoa, sillä maalit ja petsit pysyvät siinä missä pitää, eli puussa. Itse asiassa Accoya®-puuta ja modifioimatonta puuta vertaavien testien tulokset osoittavat jatkuvasti, että pinnoitteet pysyvät 3 kertaa pidempään Accoya®-puussa.

EDUT:

AccoyaBenefits1100

ESIMERKKEJÄ ACCOYA PROJEKTEISTAMME:

ACCOYA-TUOTTEITA MEDIASSA :

JÄLLEENMYYJÄT:

Accoya terassilautaa myyvät tilauksesta:

RTV-Yhtymä Oy:
Juha Ekman (019) 742 246 juha.ekman@rtv.fi

T.Vainio Oy, Järvenpää

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :