HUOLTOVAPAA JA EKOLOGINEN VAIHTOEHTO KAIKKEEN RAKENTAMISEEN

 

 

Accoya® on täysin myrkytön ja ekologinen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa vaaditaan säänkestävyyttä, mittapysyvyyttä ja edullisia ylläpitokustannuksia.

Accoya® on tuotemerkki ekologisesti ja myrkyttömästi käsitellylle puulle.  Accoya®n raaka-aine (Pinus Radiata- mänty) saadaan vastuullisesti kasvatetuista sertifioiduista metsistä. Puu asetyloidaan, eli kyllästetään väkevällä etikka-liuoksella,  jolloin sen solukko muuttuu pysyvästi. Puusta  tulee lujaa, kestävää ja mittapysyvää.  Accoya® on väriltään vaalea ja se harmaantuu ulkona muutamassa vuodessa sään vaikutuksesta.

 

Accoya®  ei vaadi erillistä pintakäsittelyä kestääkseen, vaan sillä on ainutlaatuinen 50 vuoden takuu maanpäällisissä rakenteissa, sekä maakosketuksessa 25 vuoden takuu,
- käsittelemättömänä.

Käsittelemätön Accoya® harmaantuu kauniisti muutamassa vuodessa. Halutessa Accoya® voidaan pintakäsitellä. Pintakäsittelyaineet pysyvät Accoya®ssa 2-3 kertaa pitempään kuin tavallisessa puussa.

 

Terassi Accoyasta

 

Huoltovapaa terassi

Accoyasta rakennettu terassi on täysin huoltovapaa, koska Accoya-puuta ei tarvitse pintakäsitellä ollenkaan sen kestävyyden parantamiseksi. Tämä tekee Accoyasta parhaan mahdollisen terassimateriaalin. Ei enää vuosittaista hiomista ja öljyämistä! Käsittelemätön Accoya-puu harmaantuu kauniisti. Accoya ei tikkuunnu, edes vanhetessaan, vaan se on sileää ja miellyttävää jalan alle. Turvallinen myös perheen pienimmille ja eläimille.

 

Puujulkisivu kerrostalossa, toteutettu Accoyasta

 

Julkisivun edulliset elinkaarikustannukset

Accoya®sta tehtyjä rakenteita ei tarvitse pintakäsitellä. Accoya®sta toteutettu julkisivu on  huoltovapa joten sen elinkaarikustannukset ovat erinomaiset, verrattuna mihin tahansa muuhun puujulkisivuun. Accoyasta voidaan toteuttaa jopa perinteistä julkisivupaneelia huomattavasti ohuempi paneeli. Esim. Wood City 1 julkisivussa on mm. käytettiin 19 mm paksua paneelia.

 

Kylpyamme puusta

 

Saunat, kylpyhuoneet ja kylpylät

Accoya®-puu sopii täydellisesti vaativiin olosuhteisiin, jossa puu on altiina jatkuvalle kosteudelle ja kuumuudella. Accoya® on mittapysyvää märkänäkin, se ei turpoa eikä väänny. Accoya® kestää jopa jatkuvalämmitteisessä saunassa paremmin kuin mitkään muut puut. Esimerkiksi Helsingin kaupunki on toteuttanut lauteita mm. Yrjönkadun uimahalliin Accoya®sta.

Mittatarkasta puusta voi toteuttaa tarkkoja yksityiskohtia

 

Mittatarkat yksityiskohdat

Accoya® on mittatarkkaa ja säänkestävää. Ikkunat ja ovet eivät turpoa kiinni, vaan aukeavat aina vaivattomasti. Säleiköt ja rimoitukset säilyvät suorina eivätkä vääntyile. Accoysta on mahdollisuus toteuttaa yksityiskohtaisia puusepäntöitä vaativiinkin kohteisiin, esim ovien ja ikkunoiden koristeleikkauksiin ja sekä klassisiin kapitaaleihin.

 

 

Turvallinen hiekkalaatikko

 

Accoya on myrkytöntä ja tikkuuntumatonta

Accoya® on myrkytöntä, turvallista eikä se tikkuunnu. Se sopii erinomaisesti hiekkalaatikoihin, leikkikenttävälineisiin, päiväkoteihin sekä kukka -ja maisemointi altaisiin sekä laudoituksiin. Accoya® kestää vähintään 25 vuotta maakosketuksessa, käsittelemättömänä.

Lahoamaton ja tikkuuntumaton Accoya sopii kaikkeen rakentamiseen

 

Suoraa ja vääntyilemätöntä

Rakenneratkaisussa puumateriaalin kestävyys, huoltovapaus ja esteettisyys ovat tärkeitä tekijöitä. Accoya® kestää säätä erinomaisesti, se on suoraa ja kieroutumatonta. Accoya®a voidaan kuitenkin työstää helposti tavallisilla puutyövälineillä. Accoya®n asetylointikäsittely antaa sille myös luonnollisen suojan useimpia eri lahottajasieniä vastaan.

 

Accoya sopii vaativiin rakenneratkaisuihin.

 

Vaativat rakenneratkaisut

Accoya® on mittatarkkaa ja säänkestävää. Siitä voidaan toteuttaa vaativia rakenneratkaisuja. Accoya®a voidaan liimata sekä laminoida. Myrkyttömänä se sopii myös luontoon kuten esim. Hollannin luonnonsuojelualuelle, jonne on toteutettu Bird Ei-lintutorni. Kaikki ristikkorakenteet ovat Accoya®a. Suunnittelu- ja osien valmistus tehtiin Suomessa.

Liimaus ja laminointi

Accoya®a voidaan myös liimata ja laminoida. Ole meihin tai liiman valmistajaan yhteydessä soveltuvuuden varmistamiseksi.

Kiinnitys

Suositellaan käytettäväksi korroosien kestäviä teräskiinnityksiä. EN10088-1 mukaista, kuten A2 ja A4 -laatuista ruostumatonta terästä.

 

Accoyaa voidaan maalata ja öljytä
penkki-white

Accoya®n pintakäsittely

Accoya® voidaan halutessa pintakäsitellä, ja siinä pintakäsittelyaineet pysyvät jopa kolme kertaa kauemmin kuin muissa puutuotteissa. Accoyan käsitelyyn suosittelemme öljy- ja vesipohjaisia päällystysaineita joita on testattu sen kanssa monipuolisesti. Esim. Teknoksella on ohjeet Accoyan käsittelyyn. Löydät ne AINEISTOT-sivultamme.

Wood cityn Acoya-julkisivupaneeli

 

Sahatavara ja höylätty Accoya®

Accoya® tulee sahatavarana, joka höylätään yhteistyökumppanimme toimesta terassilaudaksi, julkisivulaudaksi sekä muiksi  puu-tuotteiksi.  Valittavanamme on tuhansia eri profiileja esim. UTS- ja UYS-lautaprofiilit. Sahatavaraa voi käyttää sellaisenaan esim. laitureihin ja tukirakenteisiin.

Accoya® on tavallista puuta kestävämpää,  jolloin suositeltu paksuus on ulkoverhouslaudaksi on 15 - 20 mm.

Suosituin terassilautamme on 20 x 195 mm, sivu-uralla. Sivu-uraan käy B-fix piilokiinnitysklipsit.

 

Sahatavaran paksuudet:

25, 32, 38, 50, 63 ja 75 mm.
Leveydet vaihtelevat 100-200 mm välillä. AINEISTOT –sivultamme voitte ladata Accoya® -sahatavaran tarkat dimensiot ja esimerkit höyläyksestä.

Mitä on asetylointi?
Klikkaa kuva suuremmaksi:

ESIMERKKEJÄ ACCOYA PROJEKTEISTAMME:

JÄLLEENMYYJÄT:

Projektihin Accoyaa myy Novenberg Oy.

Pienemmistä eristä pyydä tarjous jälleenmyyjiltämme:

RTV-Yhtymä Oy:
Juha Ekman (019) 742 246 [email protected]

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :