FSC logo numerolla
FSC logo numerolla

HUOLTOVAPAA JA EKOLOGINEN VAIHTOEHTO KAIKKEEN RAKENTAMISEEN

 

 

Accoya® on täysin myrkytön ja ekologinen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa vaaditaan säänkestävyyttä, mittapysyvyyttä ja edullisia ylläpitokustannuksia.

Accoya® on tuotemerkki ekologisesti ja myrkyttömästi käsitellylle puulle. Accoya®n raaka-aine (Pinus Radiata -mänty) saadaan vastuullisesti kasvatetuista sertifioiduista metsistä. Puu asetyloidaan, eli kyllästetään väkevällä etikkaliuoksella,  jolloin sen solukko muuttuu pysyvästi. Puusta  tulee lujaa, kestävää ja mittapysyvää.  Accoya® on väriltään vaalea ja se harmaantuu ulkona muutamassa vuodessa sään vaikutuksesta.

 

Accoya®  ei vaadi erillistä pintakäsittelyä kestääkseen, vaan sillä on ainutlaatuinen 50 vuoden takuu maanpäällisissä rakenteissa sekä maakosketuksessa 25 vuoden takuu
- käsittelemättömänä.

Käsittelemätön Accoya® harmaantuu kauniisti muutamassa vuodessa. Halutessa Accoya® voidaan pintakäsitellä. Pintakäsittelyaineet pysyvät Accoya®ssa 2-3 kertaa pidempään kuin tavallisessa puussa.

 

HUOM: Kesällä 2020 höylät ovat kiinni seuraavasti:
Josadoor viikot 28,29,30 ja 31 ja
Parkanon listatehdas viikot 30 ja 31.

Terassi Accoyasta

 

Huoltovapaa terassi

Accoyasta rakennettu terassi on täysin huoltovapaa, koska Accoya -puuta ei tarvitse pintakäsitellä sen kestävyyden parantamiseksi. Tämä tekee Accoyasta parhaan mahdollisen terassimateriaalin. Ei enää vuosittaista hiomista ja öljyämistä! Käsittelemätön Accoya -puu harmaantuu kauniisti. Accoya ei tikkuunnu edes vanhetessaan, vaan se on sileä ja miellyttävä jalan alla. Se on turvallinen myös perheen pienimmille sekä eläimille.

 

Puujulkisivu kerrostalossa, toteutettu Accoyasta

 

Julkisivun edulliset elinkaarikustannukset

Accoya®sta tehtyjä rakenteita ei tarvitse pintakäsitellä. Accoya®sta toteutettu julkisivu on  huoltovapaa, joten sen elinkaarikustannukset ovat erinomaiset verrattuna mihin tahansa muuhun puujulkisivuun. Accoyasta voidaan toteuttaa jopa perinteistä julkisivupaneelia huomattavasti ohuempi paneeli, esim. Wood City 1 julkisivussa on käytetty 19 mm paksuista paneelia.

 

Kylpyamme puusta

 

Saunat, kylpyhuoneet ja kylpylät

Accoya® -puu sopii täydellisesti vaativiin olosuhteisiin, jossa puu on alttiina jatkuvalle kosteudelle ja kuumuudelle. Accoya® on mittapysyvää märkänäkin eikä se turpoa tai väänny. Accoya® kestää jatkuvalämmitteisessä saunassa paremmin kuin mitkään muut puut. Esimerkiksi Helsingin kaupunki on toteuttanut lauteita mm. Yrjönkadun uimahalliin Accoya®sta.

Mittatarkasta puusta voi toteuttaa tarkkoja yksityiskohtia

 

Mittatarkat yksityiskohdat

Accoya® on mittatarkkaa ja säänkestävää. Ikkunat ja ovet eivät turpoa kiinni vaan aukeavat aina vaivattomasti. Säleiköt ja rimoitukset säilyvät suorina eivätkä vääntyile. Accoysta on mahdollista toteuttaa yksityiskohtaisia puusepäntöitä vaativiinkin kohteisiin, esimerkiksi ovien ja ikkunoiden koristeleikkauksiin sekä klassisiin kapitaaleihin.

 

 

Turvallinen hiekkalaatikko

 

Accoya on myrkytöntä ja tikkuuntumatonta

Accoya® on myrkytöntä ja turvallista eikä se tikkuunnu. Se sopii erinomaisesti hiekkalaatikoihin, leikkikenttävälineisiin, päiväkoteihin sekä kukka- ja maisemointi altaisiin sekä laudoituksiin. Accoya® kestää vähintään 25 vuotta maakosketuksessa käsittelemättömänä.

Lahoamaton ja tikkuuntumaton Accoya sopii kaikkeen rakentamiseen

 

Suoraa ja vääntyilemätöntä

Rakenneratkaisuissa puumateriaalin kestävyys, huoltovapaus ja esteettisyys ovat tärkeitä tekijöitä. Accoya® kestää säätä erinomaisesti ja se on suoraa ja kieroutumatonta. Accoya®a voidaan kuitenkin työstää helposti tavallisilla puutyövälineillä. Accoya®n asetylointikäsittely antaa sille luonnollisen suojan useimpia eri lahottajasieniä vastaan.

 

Accoya sopii vaativiin rakenneratkaisuihin.

 

Vaativat rakenneratkaisut

Accoya® on mittatarkkaa ja säänkestävää. Siitä voidaan toteuttaa vaativia rakenneratkaisuja. Accoya®a voidaan liimata sekä laminoida. Myrkyttömänä se sopii myös luontoon, kuten esimerkiksi Hollannin luonnonsuojelualueelle, jonne on toteutettu Bird Ei -lintutorni. Kaikki ristikkorakenteet ovat Accoya®a. Suunnittelu ja osien valmistus tehtiin Suomessa.

Liimaus ja laminointi

Accoya®a voidaan liimata ja laminoida. Ole meihin tai liiman valmistajaan yhteydessä soveltuvuuden varmistamiseksi.

Kiinnitys

Suositellaan käytettäväksi korroosien kestäviä teräskiinnityksiä. EN10088-1 mukaista, kuten A2 ja A4 -laatuista ruostumatonta terästä.

 

Accoyaa voidaan maalata ja öljytä
penkki-white

Accoya®n pintakäsittely

Accoya® voidaan halutessa pintakäsitellä ja pintakäsittelyaineet pysyvät siinä jopa kolme kertaa kauemmin kuin muissa puutuotteissa. Accoyan käsittelyyn suosittelemme öljy- ja vesipohjaisia päällystysaineita, joita on testattu sen kanssa monipuolisesti. Esimerkiksi Teknoksella on ohjeet Accoyan käsittelyyn. Löydät ne AINEISTOT -sivultamme.

Wood cityn Acoya-julkisivupaneeli

 

Sahatavara ja höylätty Accoya®

Accoya® tulee sahatavarana, joka höylätään yhteistyökumppanimme toimesta terassilaudaksi, julkisivulaudaksi tai muiksi puutuotteiksi.  Valittavananne on tuhansia eri profiileja esim. UTS- ja UYS -lautaprofiilit. Sahatavaraa voi käyttää sellaisenaan esim. laitureihin ja tukirakenteisiin.

Accoya® on tavallista puuta kestävämpää, jolloin suositeltu paksuus on ulkoverhouslaudaksi 15 - 20 mm.

Suosituin terassilautamme on 20 x 195 mm, sivu-uralla. Sivu-uraan käy B-fix piilokiinnitysklipsit.

 

Sahatavaran paksuudet:

25, 32, 38, 50, 63 ja 75 mm.
Leveydet vaihtelevat 100-200 mm välillä. AINEISTOT –sivultamme voitte ladata Accoya® -sahatavaran tarkat dimensiot ja esimerkit höyläyksestä.

Mitä on asetylointi?
Klikkaa kuva suuremmaksi:

ESIMERKKEJÄ ACCOYA PROJEKTEISTAMME:

Accoya -tuotteet myös hyvin varustelluista rautakaupoista ja jälleenmyyjiltä:

 

Stark
Tuomas Kilkki
Myynninpäällikkö
044 773 0698

 

K-Raudat kautta maan

 

RTV-Yhtymä Oy
Juha Ekman (019) 742 246 [email protected]

 

Parkanon listatehdas Oy

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :