Accoya on täysin myrkytön ja ekologinen valinta kaikkiin kohteisiin, joissa vaaditaan säänkestävyyttä, mittapysyvyyttä ja edullisia ylläpitokustannuksia.

Accoya on tuotemerkki myrkyttömästi modifioidulle  männylle. Accoyan raaka-aine radiata-mänty saadaan viljellyistä ja vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Accoyaa voidaan käyttää oviin, ikkunoihin, terassi- ja julkisivulaudoituksiin. Se on esteettinen, huoltovapaa ja kestävä.  Accoya-puu ei ole märkänäkään liukas eikä siitä tule myöskään tikkuja. Siksi se on esimerkiksi terassilautana turvallinen valinta sekä ihmisille että lemmikeille.

Accoyan käsittely eli modifiointi tapahtuu asetyloinnilla. Asetyloinnissa puu käsitellään etikka anhydriidillä (käytännössä siis teollisuusetikalla). Prosessin aikana puussa tapahtuu kemiallinen reaktio puun soluseinässä, se turpoaa, jolloin sen hydroksiidiryhmät muuttuvat asetyyliryhmiksi pysyvästi. Käsittely parantaa puun ominaisuuksia kuten mittapysyvyyttä ja lahon sietokykyä. Esim. 75 % puun sivuttaisturpoamisesta on saatu poistettua.

Accoya on kehitetty korvaamaan uhanalaiset trooppiset jalopuut ja Accoya on jopa kestävämpää kuin ne. Accoya tuotetaan kestävän kehityksen periaattella tulevia sukupolvia ajatellen.  Sillä on ympäristömerkit ja myös Pohjoismainen Joutsenmerkki. Accoya:lla voidaan korvata myös myrkyillä käsitellyt puut (esim. painekylläsetyt puut)  joita perinteisesti on käytetty vaativissa kohteissa.

Accoyaa on testattu kaikentyyppisissä sääolosuhteissa, niin maan päällä, kuin maan alla ja jopa vedessä, sillä on ainutlaatuinen, jopa 50 vuoden takuu!

Accoyalla on toteutettu ympäri maailmaa lukuisia rakennuskohteita, maantiesiltoja, julkisivuja, terasseja, kantaviarakenteita sekä maassa olevia rakenteita, jopa saunarakenteita. Sen on todistetusti todettu kestävän jopa kaikkein rankimpia ympäristöolosuhteita.

Accoya-puuta ei tarvitse pintakäsitellä ollenkaan sen kestävyyden parantamiseksi. Esimerkiksi terassi on täysin huoltovapaa! Ei enää vuosittaista hiomista ja öljyämistä! Käsittelemätön Accoya-puu harmaantuu kauniisti ajan saatossa. Jos Accoya haluttaan käsitellä suosittelemme öljy- ja vesipohjaisia päällystysaineita joita on testattu sen kanssa monipuolisesti. Accoya-puussa pintakäsittelyaineet pysyvät jopa kolme kertaa kauemmin kuin muissa puutuotteissa.

Hollantilainen Accsys Technologies valmistaa Accoyaa, ja heillä on merkittävä kestävän kehityksen ohjelma sekä Pohjoismaisen joutsenlipun lisäksi FSC- ja PEFC- sertifionnit Accoyalle.

Accoyalla on rekisteröity Joutsenmerkki myös Suomessa. Ympäristömerkintä Suomi hallinnoi Suomessa sekä pohjoismaista ympäristömerkkiä Joutsenmerkkiä että EU-ympäristömerkkiä.

Joutsenmerkki.fi

Lisätietoja  RT-tuotetietokorttista no RT38821

KÄYTTÖKOHTEET:

Novenberg etusivu ekologisten rakennustarvikkeiden ja sisustusmateriaalien maahantuoja
unnamed (5)
Accoyastairsterrace-1024×559

JULKISIVULAUDOITUS

Accoya®-puu sopii julkisivulaudoituksiin ja on ihanteellinen ratkaisu, kun estetiikka ja helppohoitoisuus ovat etusijalla. Accoya®-puun mitanpitävyys, kestävyys ja luonnollinen UV-suojaus varmistavat puun kokonaisvaltaisen elinkaaren vähäiset käyttökulut.

Novenberg etusivu ekologisten rakennustarvikkeiden ja sisustusmateriaalien maahantuoja

TERASSILAUDOITUS

Terassilaudoituksessa tärkeimmät ominaisuudet ovat luonnollinen kauneus, helppohoitoisuus ja säänkestävyys . Puun pitää olla kestävää eikä se saa vääntyillä ja tikkuuntua. On myös tärkeää, että puu on myrkytöntä ja turvallista ihmisille ja lemmikeille. Modifioitu Accoya®-puu täyttää nämä vaatimukset.

unnamed (3)

IKKUNANPUITTEET, OVET JA HIMMENTIMET

Accoya®-puu eristää luonnollisesti ja on kestävämpää ja mitanpitävämpää kuin muut puut. Tämä tarkoittaa, etteivät ikkunat turpoa ollessaan kiinni, ovet aukeavat aina vaivattomasti ja ikkunoita varjostavat himmentimet säilyvät kauniina. Accoya®-puun pinnoite voi olla läpinäkymätöntä, läpikuultavaa tai läpinäkyvää ja vähäiset huoltovaatimukset tekevät siitä kustannustehokasta.

unnamed (5)

ULKOKALUSTEET JA -VÄLINEET

Accoya®-puu sopii täydellisesti pöytiin, tuoleihin, puumajoihin, leikkikenttävälineisiin, kukkalaatikoihin ja maisemointilaudoituksiin, sillä se on myrkytöntä, sietää erilaisia sääolosuhteita ja kestää vähintään 25 vuotta maakosketuksessa.

Accoyastairsterrace-1024×559

TUTKITTU JA TESTATTU

Accoya®-puuta on testattu pitkiä ajanjaksoja kaikentyyppisissä sääolosuhteissa — maan päällä, maan alla ja jopa vedessä — ja sen on todistettu kestävän jopa rankimpia ympäristöolosuhteita.
Accoya®-puun harvinaisen kestävyyden ja mitanpitävyyden ansiosta se vaatii merkittävästi vähemmän hoitoa, sillä maalit ja petsit pysyvät siinä missä pitää, eli puussa. Itse asiassa Accoya®-puuta ja modifioimatonta puuta vertaavien testien tulokset osoittavat jatkuvasti, että pinnoitteet pysyvät 3 kertaa pidempään Accoya®-puussa.

EDUT:

AccoyaBenefits1100

ESIMERKKEJÄ ACCOYA PROJEKTEISTAMME:

JÄLLEENMYYJÄT:

Projektihin Accoyaa myy Novenberg Oy.

Pienemmistä eristä pyydä tarjous jälleenmyyjiltämme:

RTV-Yhtymä Oy:
Juha Ekman (019) 742 246 juha.ekman@rtv.fi

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :