cmyk_kebony_orange_frame

Kebony, ekologinen puu ulkokohteisiin

Meillä on tarjota ekologinen ja kestävä vaihtoehto uhanalaisille trooppisille kovapuille. Myrkytön ja ekologisesti tuotettu Kebony on kovaa, kestävää ja kaunista. Se on sekä terassipuu että julkisivumateriaali, joka kestää säätä, rasitusta ja käyttöä!

Norjassa kehitetty ja patentoitu Kebony® teknologia on luontoystävällinen menetelmä, joka parantaa  pehmeän puun ominaisuuksia bio-pohjaisen nesteen (alkoholi) avulla. Prosessi muuntaa puun soluseiniä pysyvästi, tehden puusta kovaa ja kestävää. Prosessi antaa lisäksi puulle täyteläisen ruskean sävyn.

Hienostunut Kebony sopii niin sisä- kuin  ulkokäyttöön ja sitä saa sekä läpi- että pintakäsiteltynä. Kebony on kauniin syvän ruskeaa ja altistuessaan auringolle se saa reilussa vuodessa  todella kauniin hopeanharmaan patinan. Useat asiakkaamme ovat ihastuneet Kebonyn harmaantuneeseen ulkonäköön. Se sopii sekä julkisivuihin että terasseihin. Harmaantuminen ei vaikuta puun käyttöominaisuuksiin, sillä Kebony on todella kovaa ja kestävää. Sitä kuitenkin voi käsitellä öljyllä ja pintakäsittelyaineilla aivan samaan tapaan kuin kaikkia muitakin puulajeja. Kauniin tumman ruskean pinnan voi halutessaan siis säilyttää esim. öljyämisellä.

Osana valmistajan, Norjalaisen Kebony As:n sosiaalisen kestävänkehityksen ohjelmaa ovat FSC- ja PEFC -sertifikaatein todistettu tuotantoketju. Heillä on myös Pohjoismainen Joutsenmerkki. Kebony As on myös Norjan  Green Building Concil -jäsen, jonka tavoite on kehittää Breeam-Nor -standardin mukaisesti ympäristöystävällisiä rakennuksia.

Kebonyllä on rekisteröity Joutsenmerkki myös Suomessa. Ympäristömerkintä Suomi hallinnoi suomalaista sekä pohjoismaista ympäristömerkkiä Joutsenmerkkiä että EU-ympäristömerkkiä. Joutsenmerkki.fi

KÄYTTÖ JA EDUT:

SUOSITELTAVAT KÄYTTÖKOHTEET

Kebonya käytetään laitureissa, terasseilla, ulkoverhoilussa, ulkohuonekaluissa, ikkunoissa, ovissa ja jopa hienotyöstetyissä käyttöesineissä, kuten aterimissa. Puuta suositellaan leikkiympäristöihin sen myrkyttömyyden takia.

KESTÄVÄ JA HUOLTOVAPAA

Kebonyn tekniset ominaisuudet ovat verrattavissa muiden kestävien puulajien ominaisuuksiin. Sen lisäksi Kebony on täysin huoltovapaata, eikä se tarvitse mitään muuta käsittelyä normaalin puhdistuksen lisäksi.

Salih Usta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (16) low res

KESTÄVÄ MYÖS KOSTEISSA OLOSUHTEISSA

Käsitelty eli modifioitu puu on kestävämpää, kovempaa ja vakaampaa, eli sen mittapysyvyys on normaalia puuta parempi. Modifioitu puu ei ime niin paljon nestettä ja näin ollen soveltuu loistavasti käytettäväksi kosteissa ja märissä olosuhteissa.

PINTAKÄSITTELYLLÄ TAI ILMAN

Kebony on väriltään tummanruskeaa ja käsittelemättömänä se muuttuu ajansaatossa hopeanharmaaksi. Kebonya suositellaan jätettävän käsittelemättömäksi, mutta sitä voidaan myös käsitellä puuöljyllä, niin että ruskea sävy säilyy.

Salih Usta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (16) low res

OMINAISUUDET:

MATERIAALI

Pohjoismaista mäntyä, radiatamäntyä, sekä joukko amerikkalaisia mäntylajikkeita (SYP) ja vaahteraa. Kebony Character ja Kebony Clear on tehty FSC®-sertifioidusta puusta. Puutuotteet läpi- tai pintakyllästetään. Kestävyydeltään Kebonyn puut ovat luokiteltu EN-350 standardien mukaan parhaimpaan luokkaan 1 ja metsämänty luokaan 1-2.

KÄSITTELYMENETELMÄ

Kebony-tuotteet perustuvat prosessiin, jossa puu käsitellään patentoidussa prosessissa furfuryl-alkoholiin paineen ja lämmön avulla niin, että sen molekyylirakenne muuttuu. 100% biopohjainen pääosin furfuryl-alkoholipohjainen käsittelyneste saadaan sokeriruo’on käsittelyn sivutuotteena. Tästä johtuen puu on myrkytöntä ja täysin turvallista; Kebony onkin saanut Pohjoismaisen Joutsenmerkin (EU:n ekomerkkiä vastaava).

Kebony_Rabothytta_Svein+Arne+Brygffeta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (33) low res

STANDARDIT JA TESTITULOKSET

Kebony-tuotteille luvataan tehtaalta 30 vuoden takuu. Tuote on paitsi Joutsen-merkitty myös sertifioitu FSC:n ja PEFC:in taholta vastuullisesta metsän käytöstä ja se on saanut ruotsalaisen SundaHus ja norjalaisen Norweigan Green Building Councilin sertifikaatit.

HÄVITTÄMINEN

Kebony on myrkytön materiaali eikä sitä tarvitse maalata tai käsitellä kemikaalein. Elinkaarensa aikana on yhtä puhdas ja turvallinen kuin käsittelemätön puu, joka voidaan hävittää polttamalla.

Kebony_Rabothytta_Svein+Arne+Brygffeta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (33) low res

ESIMERKKEJÄ KEBONY PROJEKTEISTAMME:

Hintalaskuri ja tarjouspyyntölomake Kebony-puulle.

Laske arvio hinnasta. Voit lisäksi pyytää terassistanne tarkennetun tarjouksen kiinnikkeineen ja kuljetuksineenja, kun lähetät lomakkeen eteenpäin LÄHETÄ painikkeella.

Syötä luvut sentteinä, 1 m = 100 cm.

HUOM: Yritysasiakkaan kannattaa aina pyytää meiltä tarjous (Yritysasikkaalta vaadimme Ly-tunnuksen).

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :