cmyk_kebony_orange_frame

Ekologinen puu ulkokohteisiin

Kebony on kestävä vaihtoehto trooppiselle kovapuulle, kun kauneus ja käyttöominaisuudet ovat oleellisia tuotteen valinnalle. Kebony on mainio valinta terasseille.

Norjassa kehitetty Kebony® teknologia on luonnonystävällinen patentoitu prosessi, joka parantaa kestävän pehmeän puun ominaisuuksia bio-pohjaisen nesteen avulla. Prosessi muuntaa puun soluseiniä pysyvästi antaen Kebonylle ensiluokkaisen kovan puun ominaisuudet ja täyteläisen ruskean sävyn.

Hienostunut Kebony sopii niiin sisä- kuin  ulkokäyttöön. Kebonya saa sekä läpi- että pintakäsiteltynä. Altistuessaan auringolle ja vedelle Kebony saa kauniin hienostuneen hopeanharmaan patinan. Käyttöominaisuudet säilyvät ja puun luonnollinen kauneus korostuu.

Osana Kebony As:n sosiaalisen kestävän kehityksen ohjelmaa ovat FSC- ja PEFC- sertifikaatein todistettu tuotantoketju sekä kestävän kehityksen ohjelmasta saatu Pohjoismainen Joutsenmerkki. Kebony As on myös Norjan  Green Building Concil- jäsen, jonka tavoite on kehittää Breeam-Nor -standardin mukaisesti ympäristö ystävällisiä rakennuksia.

KÄYTTÖ JA EDUT:

SUOSITELTAVAT KÄYTTÖKOHTEET

Kebonya käytetään laitureissa, terasseilla, ulkoverhoilussa, ulkohuonekaluissa, ikkunoissa, ovissa ja jopa hienotyöstetyissä käyttöesineissä, kuten aterimissa. Puuta suositellaan leikkiympäristöihin sen myrkyttömyyden takia.

KESTÄVÄ JA HUOLTOVAPAA

Kebonyn tekniset ominaisuudet ovat verrattavissa muiden kestävien puulajien ominaisuuksiin. Sen lisäksi Kebony on täysin huoltovapaata, eikä se tarvitse mitään muuta käsittelyä normaalin puhdistuksen lisäksi.

Salih Usta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (16) low res

KESTÄVÄ MYÖS KOSTEISSA OLOSUHTEISSA

Käsitelty eli modifioitu puu on kestävämpää, kovempaa ja vakaampaa, eli sen mittapysyvyys on normaalia puuta parempi. Modifioitu puu ei ime niin paljon nestettä ja näin ollen soveltuu loistavasti käytettäväksi kosteissa ja märissä olosuhteissa.

PINTAKÄSITTELYLLÄ TAI ILMAN

Kebony on väriltään tummanruskeaa ja käsittelemättömänä se muuttuu ajansaatossa hopeanharmaaksi. Kebonya suositellaan jätettävän käsittelemättömäksi, mutta sitä voidaan myös käsitellä puuöljyllä, niin että ruskea sävy säilyy.

Salih Usta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (16) low res

OMINAISUUDET:

MATERIAALI

Pohjoismaista mäntyä, radiatamäntyä, sekä joukko amerikkalaisia mäntylajikkeita (SYP) ja vaahteraa. Kebony Character ja Kebony Clear on tehty FSC®-sertifioidusta puusta. Puutuotteet läpi- tai pintakyllästetään. Kestävyydeltään Kebonyn puut ovat luokiteltu EN-350 standardien mukaan parhaimpaan luokkaan 1 ja metsämänty luokaan 1-2.

KÄSITTELYMENETELMÄ

Kebony-tuotteet perustuvat prosessiin, jossa puu käsitellään patentoidussa prosessissa furfuryl-alkoholiin paineen ja lämmön avulla niin, että sen molekyylirakenne muuttuu. 100% biopohjainen pääosin furfuryl-alkoholipohjainen käsittelyneste saadaan sokeriruo’on käsittelyn sivutuotteena. Tästä johtuen puu on myrkytöntä ja täysin turvallista; Kebony onkin saanut Pohjoismaisen Joutsenmerkin (EU:n ekomerkkiä vastaava).

Kebony_Rabothytta_Svein+Arne+Brygffeta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (33) low res

STANDARDIT JA TESTITULOKSET

Kebony-tuotteille luvataan tehtaalta 30 vuoden takuu. Tuote on paitsi Joutsen-merkitty myös sertifioitu FSC:n ja PEFC:in taholta vastuullisesta metsän käytöstä ja se on saanut ruotsalaisen SundaHus ja norjalaisen Norweigan Green Building Councilin sertifikaatit.

HÄVITTÄMINEN

Kebony on myrkytön materiaali eikä sitä tarvitse maalata tai käsitellä kemikaalein. Elinkaarensa aikana on yhtä puhdas ja turvallinen kuin käsittelemätön puu, joka voidaan hävittää polttamalla.

Kebony_Rabothytta_Svein+Arne+Brygffeta
Kebony Character-Kebony Clear-Samppalinna Pool Turku (33) low res

EDUT:

edutkebony

ESIMERKKEJÄ KEBONY PROJEKTEISTAMME:

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :