Maailman parhaat maatiilet

Olemme tanskalaisen tiilitukun Steffen Stenin virallinen edustaja Suomessa. Tukkumme kautta saatte maailman laadukkaimmat poltetusta savesta valmistetut maatiilet eli keraamiset pihatiilet.

Valikoimassa on saksalaisia Hagemaisterin ja ABCKlinkergroupen maatiiliä,  kulmat kauniisti pyöristettyjä vintagetiiliä sekä Italialaisia piha- ja astinkiviä. Maatiilet / pihatiilet sopivat niin urbaaniin rakennettuun kaupunkiympäristöön kuin pihoille, puistoihin ja puutarhoihin.

Suunnittelijalla pääsee vaikuttamaan ladontakuvioinnin lisäksi itse tiilen kokoon, muotoon ja väriin.  Tarjoamme myös ainutlaatuista hiilipolttoa maatiiliin, jolla luodaan ainutkertaisia uniikkeja sävyjä.  Laajasta varastovalikoimasta taas löytyy useita eri sävyjä joita voi sekoittaa keskenään, jotta voidaan toteuttaa mielenkiintoista ja elävää maanpinta-arkkitehtuuria.

varikas maatiili ladonta

Mitä, miksi ja milloin

Maatiili eli keraaminen pihatiili on luonnon omista raaka-aineista polttamalla valmistettu kova ja kestävä maakatemateriaali. Polttaessa savi ”sintraantuu” eli sulaa yhteen, yhdeksi ainoaksi kiinteäksi, keraamiseksi kappaleeksi. Mitä laadukkaampaa savi on, sitä kovempi ja kestävämpi tiilestä tulee.

Maatiili on ympäristöystävällinen, 100 % myrkytön ja kestävän kehityksen mukainen valinta. Maatiili eivät sisällä mitään ilmaan haihtuvia tai maahan liukenevia vaarallisia aineita.

Maatiiliä käytetään, kun halutaan saavuttaa vaihtelevia ja mielenkiintoisia, esteettisiä ympäristöjä, joissa ihmiset viihtyvät sekä voivat hyvin. Maatiilissä yhdistyvät kauniit ja kestävät värit sekä erinomainen kulutuskestävyys.

Kaunis ja kestävä maatiili

Kestävä maatiili tehdään parhaasta savesta

Maailman parhaat maatiilet (eli keraamiet pihatiilet) tulevat Pohjois-Saksasta, Hagemaisterin ja ABCKlinkergroupen  tiilitehtailta, koska savilaatu näillä seuduilla on ensiluokkaista. Viimeisen jääkauden sulamisvedet kuljettivat parhaat mineraalipitoiset aineet Jyllannin niemimaan eteläosiin ja Pohjois-Saksaan. Tästä savilaadusta valmistetut maatiilet ovat erittäin kovia ja kestäviä. Niiden vedenimukyky on alhainen 1,5 -3 %, jolloin ne eivät ole liukkaita talvellakaan. Saksalaiset maatiilet kestävät erinomaisesti vaihtuvia sääolosuhteita, erityisen hyvin ne kestävät ”pakastaa – sulaa -  pakastaa” sykliä, koska vesi ei pääse tiilen sisään niitä rikkomaan jäätyessään.

Novenberg etusivu ekologisten rakennustarvikkeiden ja sisustusmateriaalien maahantuoja

Design, edustavuus ja toimivuus

Maatiiliä ( eli keraamisia pihatiiliä) käytetään kun halutaan luoda suunniteltua ja arvokasta kaupunkiympäristöä ja laadukasta maisemointia. Maatiilissä yhdistyvät sekä design, edustavuus, toimivuus ja kestävyys. Maatiilillä on helppo suunnitella näyttäviä ja mielenkiintoisia kokonaisuuksia joissa tiilien värit, ladonta tai jopa koot vaihtelevat. Maatiilet sopivat sekä kävelyalueille, pihoihin ja puutarhoihin, autokatoksiin, liikenteen jakajiin ja ajoteille.

Maatiilistä voidaan rakentaa myös mielenkiintoisia muotoja, korokkeita ja istuimia ja näin voi tuoda vaihtelua katu- ja viherrakentamiseen. Samaan projektiin voidaan sekoittaa useampaa väriä/mallia*.

  (* Olethan meihin yhteydessä ennen suunnittelua).

Pakkasta kestävä maatiili ei ole liukas

Luonnolliset värit

Maatiiliä ei ole värjätty eikä niihin käytetä mitään kemikaaleja, ne ovat 100 % luonnon tuotteita.  Saven oma luonnollinen väri vaikuttaa maatiilen lopulliseen väriin sekä käytetty polttotekniikka, mm. lämpö ja hapensäätely. Luonnolliset värit ovat vaalen keltaisesta okran keltaiseen, beige, harmaan eri sävyt, ruskean eri sävyt, punaisen eri sävyt sekä musta.

Hagemaisterin ja ABCKlinkerin maatiilien värit poikkeavat toisistaan koska tehtaat sijaitsevat eri savenottopaikkojen lähellä. Vakiovärejä/malleja on yhteensä n. 16 ja lisäksi erikseen tilattavia projektimyyntivärejä.

IMG_6163

Hiilipoltolla uniikkeja värivivahteita

Ainutlaatuinen hiilipoltto on saksalaisten maatiilien erikoisuus. Hiilipoltossa polttouunissa olevien tiilien päälle ripotellaan palavaa hiiltä tai turvetta, joka tekee värillisen erikoisefektien maatiilien pintaan. Värit palavat maatiiliin pysyvästi. Näitä loistavia, leimuavia ja mielenkiintoisia efektivärejä ei voi millään muulla tavalla jäljitellä. Jokainen hiilipoltettu maatiili on uniikki. Polton jälkeen efektiväriset maatiilet lajitellaan tasaisesti kaikkiin tiililavoihin, jotta ladontaan tulee sinne tänne näitä uniikkeja väritiiliä korostamaan ladonnan kauneutta.

Laadukas maatiili ei ole liukas talvellakaan.

Maatiili eli pihatiili kestää suoloja ja jopa happoja

Poltettu keramiinen pihatiili (maatiili) on betonitiiltä kestävämpää, sen värit eivät haalistu eivätkä tiilet hierry eivätkä naarmuunnu helposti, ne kestävät myös kolhuja. Jos maatiili halkaistaan tai leikataan, se on myös sisältä täysin saman värinen kuin pinnaltansa.

Maatiili kestää pakkasta, maantiesuolaa ja jopa happoja. Rakennustarvikkeeksi maatiilellä on erinomaisen pitkä elinkaari ja se sopii käyttönsä jälkeen vielä kierrätettäväksi mm. restaurointirakentamiseen ja teiden täyttöön sekä maanparannusaineeksi.

Hiilipolttoiset Hagemaisterin maatiilet ovat elävän näköistä katukivetystä. Neljällä eri sävyisellä tiilellä on luotu vaihteleva ja mielenkiintoinen kuvio aluelle.

Maatiili on kestävän rakentamisen valinta (KeSy)

Kestävän kehityksen mukaisen (KeSy) tuote -ja materiaalisuunnittelun periaatteiden mukaisesti maatiilistä löytyvät kaikki keskeiset periaatteet; materiaali- ja energiatehokkuus, kierrätettävyys, käyttöiän optimointi, korjattavuus ja ympäristölle haitallisten aineiden käytön minimointi.

Maatiilien tuotannossa ympäristönäkökohdat on huomoitu hyvin: valmistus tapahtuu lähellä saven nostopaikkaa, jotta ylimääräisiltä kuljetuksilta vältyttäisiin. Polttouunit lämpeävät maakaasulla ja ekosähköllä ja hukkalämpö käytetään maatiilien kuivatusprosessissa. Maatiilien pakkaukseen käytetään mahdollisimman vähän materiaalia ja tiililavat ovat joko kierrätettäviä tai ne sopivat suoraan poltettavaksi energiajakeessa. Maatiilistä ei liukene eikä haihdu ympäristöön mitään aineita. Pitkän elinkaaren vuoksi maatiili on ympäristöystävällinen ja huoltovapaa valinta, joka kestää satoja vuosia, ja on vielä käyttönsä jälkeen kierrätettävissä.

image_00064

Vakio- /varastomallit ja projektituotteet yleisesti

Maatiilet valmistetaan pääsääntöisesti AINA suoraan projektiinne, jolloin suunnittelijalla on mahdollisuus vaikuttaa mm. kokoon ja värivalikoimaan*. Vakio/varastomalleja on kuitenkin saatavalla lyhyellä toimitusajalla tukkumme varastosta.

Vakio/varastomalliset maatiilet ovat paksuudeltaan 40 -52 mm. Minimitilaus määrä on 1 lava. Toimitusaika noin viikko.

Projekteihin erikseen tilauksesta valmistettavat maatiilet ovat paksuudeltaan >52 mm. Minimitilausmäärät vaihtelevat tehtaan mukaan 10 000 - 30 000 kpl mukaan. Toimitusaika vaihtelee sesongin mukaan 8 viikosta ylöspäin.

*Annamme mielellämme lisätietoja kaikkeen suunnitteluun liittyvissä asioissa sekä vakio/varastomallien tilauksissa. Olkaa meihin yhteydessä, mielellään jo lähtötilanteessa sujuvan suunnittelun toteutumiseksi.

kvartet-vikroria

Varastomallit kävelyalueelle, muut koot tilaustuotteita

Vakio/varastomalliset maatiilet sopivat kävelyalueille, pihoihin ja puistoihin, ja ne ovat 40 -52 mm korkeita. Tukkumme varastosta löytyviä vakiotiilimalleja saa useita eri värejä/malleja sekä hiilipoltolla että ilman. Samaan tilaukseen voidaan valita useita eri värejä** , jolloin hyvin yksilölliset ja värikkäät designit ovat mahdollisia. Maatiilistä voidaan toteuttaa vaikka itämainen matto kuvioinnella. (** min. 1 lava kutankin)

Projektimyyntituottuotteita ovat AINA maatiilet joiden paksuus >52 mm. Nämä maatiilet sopivat pysäköintialueille, ajoteille ja jopa raskaalle liikenteelle. Suunnittelijalla on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Toimitusaika ja minimitilausmäärä on huomioitava:
ABCKlinkerin minitilaus on 10 000 kpl ja Hagemaisterin minimitilaus on 30 000 kpl. Toimitusaika vaihtelee sesongin mukaan 8 viikosta ylöspäin. Toimitusaika vahvistetaan tilauksen yhteydessä.

Olkaa meihin yhteydessä ennen suunnitellun aloittamista!

Vintage-ruskeankirjava

Vintage eli antiikkimaatiilet

Vintagemaatiilet, eli keraamiset poltetut antiikkikäsitellyt pihatiilet löytyvät 12 eri värisävystä /sekoituksesta. Nämä keraamiset pihatiilet on tehty perinteisesti aivan samoin kuin muutkin pihatiilet, mutta ovat polton jälkeen pyöritetty erikseen rummussa, jotta kulmat ovat kuluneet pehmeiksi antiikkisen ilmeen aikaansaamiseksi.  Nämä vieheättävät ja nostalgiset vintagemaatiilet ovat laadukkaita ja pakkasenkestäviä, kosteuden imukyky on n. 2 - 6 %

Katso värit:
https://www.teglklinker.dk/vintage-serien/

Vintagemaatiilien vakiokoko on 200 x 60 x 50 mm. (Projektimyyntituotteina saatavissa myös 65 ja 80 mm korkeina. Minimitilaus 1000 m2.)

Tuotannossa oleviin väreihin voi tutustua tiilitukun Stephen Stenin sivuilla. Suosittelemme katsomaan sekä tuotteet että projektit, koska maatiilen luonnollista väriä on vaikea hahmottaa valokuvasta. Valokuvassa maatiilen väriin vaikuttaa valon määrä ja kulma, ilman kosteus jne.

www.teglklinker.dk/belaegningsklinker

Showroomillamme Helsingin Vallilassa on myös melleja joita voi tulla katsomaan, vaikka toimistomme ei olisikaan auki. Lisätietoja aineistot sivultamme mm.  vakio/varastomallisista maatiilistä, väreistä ja mitoista sekä projektimyyntituotteista.

Vaatteet ja trendit muuttuvat, mutta korkealaatuinen tiili kestää vuosisatojen ajan.

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :