Hienostunut Kebony Pohjois-Tapiolan päiväkodin julkisivussa

Arkkitehtitoimisto Perko Oy:n suunnittelema Pohjois-Tapiolan uusi päiväkoti on valmistui Espooseen. Pohjois-Tapiolan uuden päiväkodin julkisivujen puuosiksi valittiin Kebony. Kebony on myrkyttömästi modifioitua puuta. Modifointi tekee Kebonystä erittäin kestävää ja kovaa. Kebony toimii kauniina parina julkisivussa rapatulle seinälle, muodostaen harmonisen ja ryhdikkään nykyaikaisen kokonaisuuden. Kebonystä toteutetut lisärakennukset mm. leikki- ja roskakatos muodostavat mielenkiintoisen ja toimivan rakennusten sarjan leikkipihan ympärille. Rakennusurakoitija Omeran Oy;n totettama kohde valmistui marraskuun 2017 loppussa. Rakennuttajana toimi Espoon kaupunki Tilapalvelut liikelaitos. Kohteen bruttopinta-ala on 2300 neliömetriä.

Kebony on kestävää ja ekologista, modifioitua puuta

Ekologisesti modifioitua Kebonyä saadaan kestävän kehityksen mukaisista metsistä. Kebony on ”bio-pohjaisella” alkoholilla käsiteltyä mäntyä. Kebony on kestävää ja lujaa kuin tiikki. Se on järkevä valinta julkiseen kaupunki-kohteeseeen ja toimii hyvin sekä julkisivuissa kuin terasseissakin. Myrkytön Kebony sopii erinomaisesti kohteisiin jotka ovat lasten käytössä. Se kestää rankkojenkin leikkien rasitukset sekä hiekkaiset askeleet. Kebonyä voidaan käsitellä esim. öljyämällä jos halutaan säilyttää sen upea tumman ruskea sävy. Käsittelemättömänä Kebony harmaantuu hienostuneesti.

 

 

 

http://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Varhaiskasvatus/Varhaiskasvatuksen_toimipaikat/Kunnalliset_paivakodit/Tapiola/PohjoisTapiolan_paivakoti

 

http://www.rakennusfakta.fi/pohjois-tapiolan-paivakoti-piilopolku-4/project.html