Toimitimme Kebony-julkisivulaudat Pohjois-Tapiolan päiväkotiin

Arkkitehtitoimisto Perko Oy:n suunnittelema Pohjois-Tapiolan uusi päiväkoti on valmistunut Espooseen. Päiväkodin julkisivujen puuosiksi valittiin norjalainen innovaatio, Kebony-käsitelty puu. Kebony on täysin myrkytön puun modifiointi, joka tekee tavallisesta männystäkin erittäin kovaa ja kestävää. Kebony toimii kohteen julkisivussa kauniina parina rapatulle seinälle, muodostaen harmonisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Myös Kebonysta toteutetut lisärakennukset muodostavat mielenkiintoisen rakennusten sarjan leikkipihan ympärille. Rakennusurakoitsija Omeran Oy:n totettama kohde valmistui marraskuun 2017 loppussa. Rakennuttajana toimi Espoon kaupunki, Tilapalvelut liikelaitos.

Kebony on kestävää ja ekologista, modifioitua puuta

Ekologisesti modifioitua Kebonya saadaan kestävän kehityksen mukaisista metsistä. Kebony on ”bio-pohjaisella” alkoholilla käsiteltyä mäntyä. Kebony on kestävää ja lujaa kuin tiikki. Se on järkevä valinta julkiseen kaupunkikohteeseeen ja toimii hyvin julkisivuissa, terasseissa ja piharakentamisessa. Myrkytön Kebony sopii erinomaisesti kohteisiin, jotka ovat lasten käytössä. Se kestää hyvin leikkien rasitukset sekä hiekkaiset askeleet. Kebonya voidaan käsitellä esim. öljyämällä, jos halutaan säilyttää sen upea tumman ruskea sävy. Käsittelemättömänä Kebony harmaantuu kauniisti.

 

http://www.espoo.fi/fi-FI/Kasvatus_ja_opetus/Varhaiskasvatus/Varhaiskasvatuksen_toimipaikat/Kunnalliset_paivakodit/Tapiola/PohjoisTapiolan_paivakoti

 

http://www.rakennusfakta.fi/pohjois-tapiolan-paivakoti-piilopolku-4/project.html