Matinkylän uimahallin julkisivut ja alakatot Accoyaa

Länsiväylän viereen kohoaa Matinkylän uusi uljas uimahalli, jonka julkisivuihin ja uimahallin sisälle alakattoihin toimitimme AccoyaaMatinkylän uimahallin julkisivut, alakatot ja sisäalakatot

Toimitamme säänkestävää Accoya-puusta valmistettua paneelia  Matinkylän uimahallin julkisivuun, alakattoon sekä koristepilareihin. Lisäksi uimahallin sisäkattoon toimitimme koristeellisia Accoya-puusta valmistettuja evän mallisia koristepalkkoja. Höylätyt julkisivupaneelit, alakattolaudat ja koristepilarit käsitteltiin ennen työmaalle tuontia myrkyttömällä Burnblock-palonsuojalla, koska käsittely tapahtuu autoklaavissa painekyllästämällä. Korkeat koristepilarit ovat  liimattu yhteen Timberpointilla ja kuljetettu kohteeseen kokonaisina. Matinkylän uimahallin pääurakoitsija on LujaTalot. Kohde valmistuu kevättalvella 2022.

Sisäkatto
Uimahallin sisäkatto ja allashuoneen yläosan ”panelointi”  toteutetaan Accoya-puusta valmistetuilla eviä tai siivekkeitä jota leikkisästi työmaalla on ”hetuloiksi” kutsuttu. Accoya-puu on luotettava valinta vaativaan uimahalli ympäristöön missä jatkuva ilman kosteus asettaa rakennusmateriaaleille erityisiä vaatimuksia. Accoya on mittapysyvä ja stabiili puutuote vaikeissakin olosuhteissa.

Harmaantuminen

Ulkona Accoya-puu harmaantuu muutamassa vuodessa ulkona UV-säteilyn vaikutuksesta sekä yleisestä pintojen patinoitumisesta johtuen. Sisätiloissa Accoyan väri ei juurikaan muutu. Ulkona harmaantumiseen vaikuttaa sekä UV-säteily, että paikalla olevat sääolot sekä luonnon olosuhteet. Vaakatasoiset pinnat harmaantuvat pystypintoja nopeammin eikä harmaantuminen aina ole tasaista vaan vie muutaman vuoden.

Accoya-puu

Accoya-puu on vuosikymmenien tutkimuksen ja tuotekehityksen tulos. Patentoitu asetylointi menetelmä parantaa puun luonnollisia ominaisuuksia, parantaen sen kestävyyttä, tehden siitä lujaa sekä hyvin stabiilia. Pääsääntöisesti Accoya-puu on viljeltyä radiata mäntyä, jota käyttää muun muassa huonekaluteollisuus sen vähä oksaisuuden vuoksi. Accoya-puu tuotteilla on ainutlaatuinen tehtaan kestävyys takuu 50 vuotta, ilman mitään käsittelyä. Accoya-puu kestää erinomaisesti säätä, se on mittatarkkaa, kieroutumatonta, vääntyilemätöntä, tikkuuntumatonta ja täysin myrkytöntä. Accoyalla on kästävyysluokka EN 113 Luokka 1 (korkein luokka). Accoya modiointi estää erilaisten lahosienten kasvun itse puussa. Asetylointi suojaa puuta myös yleisimmiltä tuhohyönteisiltä. Lisäksi Accoya-puutuotteilla on erittäin pieni hiilijalanjälki.

Burnblock-palonsuoja

Burnblock- palonsuoja käsittely antaa puulle parhaan mahdollisen palosuojaluokan Bs1-d0. Burnblock-käsittely tehdään puulle aina autoklaavissa, eli painekäsittelyllä. Painekäsittelyn ansiosta Burnblock-palonsuoja-aine on puun sisällä, jolloin puuta voidaan huoletta työstää työmaalla ilman uusinta palosuoja käsittelyä. Burnblock on 100 % biohajoava ja turvallinen aine. Burblock-käsittely autoklaavissa voidaan toteuttaa myös vanerille, LCL-levylle, hirrelle yms.  Huokoisille materiaaleille kuten paperi ja kangas Burnblock-palonsuoja ainetta on saatavissa myös kanisterissa.