Matinkylän uimahallin julkisivut ja alakatot Accoyaa

Länsiväylän viereen kohoaa Matinkylän uusi moderni uimahalli, jonka julkisivuihin ja hallin sisälle alakattoihin toimitimme Accoyaa
Matinkylän uimahallin puujulkisivut, -koristepalkit ja alakatot Accoya-puusta

Toimitamme kosteuden kestävävästä Accoya-käsitellystä puusta valmistettua paneelia Matinkylän uimahallin julkisivuun, alakattoon sekä koristepilareihin. Lisäksi uimahallin sisälle alakattoihin toimitimme koristeellisia Accoya-puusta valmistettuja evän mallisia koristepalkkeja. Höylätyt julkisivu- ja sisustuspaneelit sekä puiset koristepilarit käsitteltiin ennen työmaalle tuontia myrkyttömällä Burnblock-palonsuojalla puulle parhaaseen paloluokkaan B,s1-d0. Palonsuojaus tehdään autoklaavissa, jolloin myrkytön palonsuoja kyllästää puumateriaalin läpikotaisin. Kohteen suuret liima-aihiot on valmistettu Loviisassa Timberpointilla ja kuljetettu kohteeseen asennusvalmiina osina. Matinkylän uimahallin pääurakoitsija on LujaTalot. Kohde valmistuu kevättalvella 2022.

Sisäkatto
Uimahallin sisäkatto ja allashuoneen yläosan panelointi on toteutettu puusta eviä tai siivekkeitä muistuttavilla verhouselementeille, joita on työmaalla leikkisästi kutsuttu myös ”hetuloiksi”. Accoya-puu on vaativaan uimahalli ympäristöön luotettava valinta, jossa jatkuva ilman kosteus asettaa rakennusmateriaaleille erityisiä vaatimuksia. Accoya on mittapysyvä ja stabiili puutuote vaikeissakin olosuhteissa.

Harmaantuminen
Ulkona Accoya-käsitelty puu harmaantuu muutamassa vuodessa, riippuen sen saamasta UV-säteilyn määrästä sekä ilmassa olevien pienhiukkasten määrästä. Sisätiloissa Accoyan väri ei juurikaan muutu. Ulkona harmaantumiseen vaikuttaa sekä UV-säteily, että paikalla olevat sääolot, kasvillisuus sekä luonnon olosuhteet. Vaakatasoiset pinnat harmaantuvat pystypintoja nopeammin eikä harmaantuminen aina ole tasaista, vaan vie muutaman vuoden.

Accoya-puu
Accoya-puu on vuosikymmenien tutkimuksen ja tuotekehityksen tulos. Patentoitu asetylointi menetelmä parantaa puun luonnollisia ominaisuuksia, parantaen sen kestävyyttä ja tehden puusta lujaa sekä hyvin stabiilia. Pääsääntöisesti Accoya-puu on viljeltyä radiata mäntyä, jota käyttää muun muassa huonekaluteollisuus sen tasalaatuisuuden ja vähäoksaisuuden vuoksi. Accoya-puutuotteilla on ainutlaatuinen tehtaan kestävyystakuu 50 vuotta, ilman erillistä pintakäsittelyä. Accoya-puu kestää erinomaisesti säätä, se on mittatarkkaa, kieroutumatonta, vääntyilemätöntä, tikkuuntumatonta ja täysin myrkytöntä. Accoyalla on kästävyysluokka EN 113 Luokka 1 (korkein luokka). Accoya-modifiointi estää erilaisten lahosienten kasvun itse puussa. Asetylointi suojaa puuta myös yleisimmiltä tuhohyönteisiltä. Lisäksi Accoya-puutuotteilla on erittäin pieni hiilijalanjälki.

Burnblock-palonsuoja
Burnblock-palonsuoja käsittely antaa puulle parhaan mahdollisen palosuojaluokan B,s1-d0. Burnblock-käsittely tehdään puulle aina autoklaavissa, eli painekäsittelyllä. Painekäsittelyn ansiosta Burnblock-palonsuoja-aine on puun sisällä, jolloin puuta voidaan huoletta työstää työmaalla ilman uusinta palosuoja käsittelyä. Burnblock on 100 % biohajoava ja turvallinen aine. Burblock-käsittely autoklaavissa voidaan toteuttaa myös vanerille, LCL-levylle, hirrelle yms. Huokoisille materiaaleille kuten paperi ja kangas Burnblock-palonsuoja ainetta on saatavissa myös pienemmissä myyntipakkauksissa.