Kirkkonummen kunnantalon julkisivuissa on Novenberg Oy:n maahantuomaa Petersen tiiltä

Perinteiset kauniit, myrkyttömät ja ekologiset rakennusmateriaalit kuten tiili ja puu ovat aina olleet Novenbergin sydän asia.

Kunnantalon julkisivumateriaaliksi valittiin eläväpintainen käsinlyöty tanskalaiselta Peterseniltä. Novenberg Oy: on 100 % sesti Suomalainen yritys, joka edustaa Petersen tiiliä Suomessa. Petersen Kolumba tiili on perinteisesti käsinlöyty, tavanomaista pidempi ja litteämpi tiili. Petersenin Kolumba sopiin niin sisään kuin uloskin. Valikoimassa on 30 erilaista tiiltä ja 13 erikois sekoitusta.

Kauniasten kunnantalossa tiilipintojen verhoamaa tummahkoa massaa jäsentävät ikkunapinnat ja niitä varjostavat metallisäleiköt. Rakennuksen arkkitehtuurista vastannut arkkitehtitoimisto Sigge Oy tunnetaan muun muassa Suomen Berliinin suurlähetystön, sekä Åbo Akademin Arkenin suunnittelijana. Pääsuunnittelijana toimineen arkkitehti Pekka Mäen mukaan Kirkkonummella suunnittelun lähtökohtina olivat toimintojen mahduttaminen kompaktille tontille sekä julkisivujen ilmeen sovittaminen ympäröivään rakennuskantaan.

Tiili on esteettisesti kaunis materiaali, joka myös kestää aikaa hyvin. ”Tiilellä saadaan julkisivuun elävä kaunis pinta”, muistuttaa Sigge Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja, arkkitehti Pekka Mäki.  Tämä eläväpintainen ja litteä tanskalainen Petersenin tiili on Novenberg Oy:n  monista innovatiivisista edustuksista. ”Myös sisätiloissa tiili on hyvä rakennusmateriaali. Tiilen ja puun avulla saadaan tyylikkäitä loft-sisustuksia.” ”Suomessa tiiltä kyllä osataan käyttää oikein”, Mäki tähdentää.  Toinen Novenbergin edustalla, Petersen Kolumba tiilellä toteutettu kohde on Jätkäsaaren Jallukka, Helsingissä.

http://www.projektiuutiset.fi/kirkkonummen-kunnantalo/

Lue koko artikkeli Prointerior 3+4/2016