Novenberg osaksi HAHLE-ryhmää

LEHDISTÖTIEDOTE 23.1.2020

HAHLE-ryhmä on ostanut NOVENBERG Oy:n osake-enemmistön

Yritykset ovat sopineet Novenberg Oy:n osake-enemmistön ostosta ja Novenberg Oy:n liittymisestä osaksi Hahle-ryhmää. Hahle-ryhmän tavoitteena on jatkossa kasvattaa Novenberg Oy:n liiketoimintaa ja tukea yrityksen kasvua. Osapuolilla on yhteisiä uusia tulevaisuuden liiketoiminta- ja kehityshankkeita. Novenberg Oy:n toimitilat pysyvät jatkossakin Vallilassa Lemuntiellä ja yritys jatkaa normaalisti liiketoimintaansa. Nykyiset toimihenkilöt jatkavat vanhoina työntekijöinä. Novenberg Oy:n johdossa jatkaa osakas ja perustaja Petteri Huomo.

”Novenberg Oy on hyvä lisä Hahle-ryhmän jäseneksi. Novenbergin laadukas tuotevalikoima ja osaaminen erikoismateriaalien myyjänä, sekä projektimyyntiin perustuva toimintamalli tuovat mahdollisuuden kehittää myös Hahle-ryhmän muiden yritysten toimintaa ja tuotteiden kilpailukykyä. Uskon, että tällä kaupalla Novenberg saa hyvät kasvumahdollisuudet ja haluamme tukea yrityksen kehitystä monipuolisesti erilaisilla yhteistyö- ja toimintamalleilla sekä taloudellisesti. Yhdessä voimme tehokkaasti kehittää mm. logistiikka-, varastointi- ja puuntyöstöprosesseja sekä muita yrityksen keskeisiä toimintoja”, sanoo Hahle-ryhmän hallituksen puheenjohtaja Petri Pessi.

”Olen erittäin tyytyväinen nyt tehtyyn sopimukseen. Kävimme neuvotteluja useiden ostajaehdokkaiden kanssa ja aika pian havaitsin, että Hahle-ryhmän johdon kanssa tavoitteet ja näkemys Novenbergin liiketoiminnan tulevaisuudesta kohtasivat hyvin. On hienoa, että saamme lisävoimia kehittää yhtiötä ja odotan innolla tulevia yhteisiä hankkeita, sanoo Novenberg Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja osakas Petteri Huomo. ”Jatkossa tulemme panostamaan vahvasti myyntiin ja markkinointiin sekä asiakaspalveluun. Toimitilamme pysyy ennallaan ja työskentelemme jatkossakin itsenäisenä yksikkönä, vaikka osa toiminnoista tullaan liittämään Hahle-ryhmään. Kaupan myötä saamme tarvittavia lisäresursseja liiketoiminnan kehittämiseen ja asiakaspalveluun.”

Novenberg Oy on projektimyyntiin keskittynyt, yksityisessä omistuksessa oleva, vuonna 2012 perustettu suomalainen rakennus- ja sisustusmateriaalien maahantuontiyritys. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 päättyneellä tilikaudella oli noin 2,2 M€. Yhtiö on erikoistunut ekologisten ja kestävien materiaalien maahantuontiin ja jälleenmyyntiin. Päämyyntiartikkelina mm Accoya ja Kebony puumateriaalit, julkisivu, – ja maatiilet, sekä sisustustuotteet ja tammiparkettilattiat.

Hahle-ryhmä on suomalainen kalustealan toimija ja kokonaisvaltaisten säilytysratkaisujen tarjoaja. Laaja valikoima koostuu kotimaisista tuotteista ja laadukkaista eurooppalaisista tarvikkeista. Hahle-ryhmän tarina alkaa vuodesta 1964, jolloin Hahle Oy aloitti toimintansa huonekaluteollisuuden tarviketoimittajana, markkinoijana sekä maahantuojana. Vuonna 1989 ryhmään liittyi korkealaatuisista työtasoistaan tunnettu Ecolamin tehdas ja vuonna 1999 Hahlen omistukseen siirtyi vuonna 1980 perustettu Kangasniemeläinen ovivalmistaja Josadoor Oy. Ryhmän uusin jäsen on kylpyhuoneratkaisuja ja keittiöaltaita tarjoava Otsoson Oy, joka liittyi Hahle-ryhmään vuoden 2012 keväällä. Baltian markkinoilla Hahle-ryhmää edustaa Hahle Eesti Oü.

 

Lisätietoja:

Petteri Huomo
Perustajaosakas, Novenberg Oy
+358 40 5805 564
[email protected]

Petri Pessi
Hallituksen puheenjohtaja, Hahle-ryhmä
[email protected]