burnblock-logo-materiaalit-vihr

BURNBLOCK

Luonnonmukainen ja 100 % biohajoava palonsuoja

Burnblock on turvallinen ja ekologinen palonsuoja-aine, joka sisältää vain elintarvikkeista tuttuja ainesosia. Burnblock on 100 % biohajoava ja PH-neutraali. Puulle saadaan paras mahdollinen paloluokka B-s1, d0. Kertakäsittely riittää eikä uusinta käsittelyjä työmaalla tarvita esim. lautojen sahaamisen jälkeen.  Patentoitu Burnblock on tutkittu, testattu ja standardisoitu.

2019_Puujulkisivu Aurinkolinnasa

Burnblockin toimivuus perustuu siihen, että se estää tehokkaasti hapen pääsyn palonsuojalla käsiteltyyn kohteeseen. Ilman happea ei ole myöskään tulta. Burnblock -palonsuojalla teollisesti kyllästetyt puutuotteet ovat läpimateriaalin palonsuojattuja ja työmaalle tullessaan täysin asennusvalmiita. Palonsuojaus kyllästämällä takaa tasaisen laadun ja kestävyyden, eikä puuosia tarvitse palonsuojata enää asennuksen jälkeen uudelleen. Burnblockilla käsiteltyjä puutuotteita voi työstää työmaalla tavallisen puun tapaan eli sahata, porata jne. Erilaiset puun pintakäsittelyaineet soveltuvat käytettäväksi normaalisti.

 

Burnblock on maailman laajuisesti patentoitu tanskalainen tuote. Palotestit ja sertifikaatit ovat tutkineet ja tarkistaneet Tanskan Teknillinen Instituutti (Danish Technological Institute), sekä Ruotsin Tekninen tutkimus Instituutti, RISE. Muita tunnettuja Burnblockin tutkimuskumppaneita ovat mm. BRE Group, MPA Dredsen GmbH, NBT Nordiskt Brandskyddat Trä, InnoByg

Löydät aineistot sivultamme Burblockin sertifikaatit eri puulajeille (The Protocol on fire testing and classification of GNB-CPD position paper NB-CPD/SH02/12/096),  ja kaikki tärkeät dokumentit, kuten Dop ja pitkäaikaisuuskesto.

 

Burnblock -palonsuoja luokitellaan elintarvikkeeksi, se on täysin myrkytön ja 100 % biohajoava. Burnblock on PH -neutraali eikä aiheuta korroosiota. Burnblock on myös vapaa EU:n ylläpitämältä REACH -listalta. Se on täysin turvallinen ja ekologinen, kun taas perinteisiin palonsuoja-aineisiin sisältyy haitallisia aineita mm. boori, boorihappo ja bromidit. Burnblockilla käsitellyt tuotteet eivät vaadi erillistä jätteenkäsittelyä.

Myös huokoisten materiaalien kuten paperi ja tekstiili käyttöön tarkoitettu siveltävä Burnblock -palonsuoja liuos on helppokäyttöinen, nopea ja turvallinen (liuosta saa joko 1l spray-pullona tai 5l kanisterina).

 

Burnblock-autoklaavi
KulmapolttotestiSBI
Burnblock-palonsuoja testin lopputilanne

Burnblock -palonsuojaa voidaan käyttää:

 • sahatavarassa
 • höylätyissä puutuotteissa
 • julkisivuverhouspaneeleissa
 • sisäverhouspaneeleissa
 • hirressä
 • vanerissa
 • LVL -tuotteissa
 • CLT -tuotteissa
 • MDF/HDF/LDF- levyissä
 • kuitulevyissä
 • puukuitu ja selluloosa -eristeissä
 • sekä kaikissa huokoisissa materiaaliessa,
  kuten tekstiilit ja paperi

Burnblock -palonsuoja täyttää EN 13501-1

Burnblock  palonsuojalla käsitellyt puutuotteet täyttävät kaikilla käytetyimmillä puulajeilla Euroluokan B-s1, d0 (EN 13501-1) paloluokitusvaatimukset.

 

B = tuotteet osallistuvat palamiseen hyvin vähäisessä määrin

s1 = savunmuodostus on erittäin vähäinen

d0 = ei palavia pisaroita tai kappaleita

Burnblock vacuumi

Burnblock palonsuoja puulle

Kestävä palonsuojaus puulle tehdään aina tehtaalla etukäteen autoklaavissa impregnoimalla, ennen työmaalle toimitusta. Burnbloc palonsuoja imeytyy käsittelyssä puun solukkoihin. Tämän vuoksi yksi käsittely kerta riittää, eikä uusinta käsittelyä tarvita. Huom. Kanisterissa saatava Burnbloc tuote soveltuu aioastaan paperille ja kankaalle.

Burnbloc-käsiteltyä puuta voi huoletta sahata, kaventaa ja porata työmaalla, eikä pintoja tarvitse erikseen uudelleen käsitellä Burnblocilla.

vihrea-kangas

Tekstiilit ja muut huokoiset materiaalit

Burnblock -palonsuojaa voidaan toteuttaa kaikille huokoisille materiaaleille sivelemällä, ruiskuttamalla tai upottomalla ne Burblock -nesteeseen. Esimerkiksi  verhot, matot ja muut tekstiilit sekä esim. elokuvateattereiden sisustukset voidaan käsitellä Burnblockilla. Käsittely on helppoa ja nopeaa. Mitään erityisiä suojavarusteita ei tarvita. Tuotteet ovat käyttövalmiita muutamassa tunnissa.

BB-Kasitelty-hirsi

Hirsituotteet

Paksut ja massiiviset puurakennemateriaalit kuten lamellihirret voidaan käsitellä tehtaalla Burnblock-palonsuojalla samoin kuin muukin puutavara. Lamellihirsi on liimattu kahdesta tai useammasta puisesta lamellista siten, että kova sydänpuu asettuu hirren pinnalle. Lamellihirsi on lähes vääntymätön ja halkeilematon. Lamelleina käytetään höylättyjä lankkuja, jotka liitetään yhteen liimaamalla.

burnblock

Burnblock palonsuojan kuivumisaika

Huomioitavaa:
Puun Burnblock -autoklaavi käsittelyn jälkeen puiden tulee kuivua taapelissa/kuivaamossa. Kuivamisaika riippuu käsitellyn tuotteen puulajista sekä ao. tuotteen  dimensioista (esim. 30 x 45 mm rima). Kuivumisaika vaihtelee 3 - 6 viikkon välillä, mikä on syytä ottaa huomioon työmaata suunniteltaessa.

Accoya-verhouspaneeli kestää julkisivussa huoltovapaasti vähintään 50 vuotta

Aurinkolinna

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö rakennutti 30 kehitysvammaiselle ihmiselle KVPS -kodin Espoon Lintuvaaraan, Aurinkolinna. Kyseessä oli palonsuojauksen kannalta hoitolaitos, jolloin palonturvamääräykset olivat sen mukaisesti tiukat. Aurinkolinnan kaikki julkisivuverhouspaneelit ovat käsitelty Burnblockilla. Paneelit ovat Accoya -puuta, jolla on erinomainen säänkestävyys.

Accoya-julkisivupaneeli puukerrostalossa, Wood city

Wood City

Helsinsin Jätkäsaareen kohonneen Wood City 1 puukerrostalojen palonsuojaus toteutettiin Burnblockilla, niiltä osin missä palonsuojausta tarvittiin. Julkisivun puuverhous toteutettiin Accoya -puulla, jolla on erinomainen säänkesto vaativissakin olosuhteissa. Huoltovapaa, myrkytön Accoya ja ekologinen Burnblock -palonsuojaus muodostavat kestävän kehityksen mukaisen parin, joilla molemmilla elinkaarikustannukset tulevat hyvin pieniksi.

Lidl Kotka julkisivussa Accoyaa

Lidl, Kotka

Kotkan uuden Lidl -myymälän julkisivun koristepaneelit toteutettiin Burnblockilla käsitellyillä Accoya -paneeleilla.  Huoltovapaa Accoya harmaantuu muutamassa vuodessa eikä vaadi mitään käsittelyä ja sillä onkin jopa 50 vuoden takuu  maanpäällisissä rakenteissa. Burnblock ei myöskään vaadi koskaan uusinta käsittelyä. Accoya ja Burnblock ovat yhdessä löymätön pari ja molemmat ovat täysin ekologisia valintoja.