Logot-steffen-hage-ja-petesen-800px

Maailman parhaat maatiilet kauttamme

Edustamme virallisesti Suomessa tanskalaisia ja saksalaisia laadukkaita julkisivu -ja maatiiliä, klinkkereitä ja kattotiiliä. Lisäksi valikoimasta löytyy Hollantilaisia maa-ja julkisivutiiliä sekä Italialaisia koriste- ja lasitiiliä sekä klinkkereitä.

Tiili on ympäristöystävällinen, myrkytön ja huoltovapaa valinta, joka kestää erinomaisesti Suomen vaihtuvissa ja vaativissa sääolosuhteissa. Kauttamme saatte yli kahdenkymmenen tiilitehtaan valikoiman: pieniin ja isoihin kohteisiin sekä erikoisprojkteihin,  maatiiliä mm. valmistetaaan tilauksesta.

Julkisivu- ja maatiilet, klinkkerit, kattotiilet, koristetiilet. Kauttamme tuhansien tiilien valikoima  - eri sävyisiä ja kokoisia tiiliä -  kaikki mahdollisuudet toteuttaa ainutlaatuisia ja näyttäviä kohteita, jotka kestävät aikaa sekä ilahduttavat myös tulevia sukupolvia.

Esteettisesti kaunis tiili on myös pitkäikäinen, terveellinen ja kestävä materiaali. Tiili sopii moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen, niin sisälle kuin ulos. Tiili on kustannustehokas ratkaisu vähäisellä huoltotarpeellaan, sillä tiilirakennuksen elinkaari kestää monta sukupolvea

Päämiehemme:

Steffen Sten tanskalainen tiilitukku (Hagemeister GmbH & Co ja ABC-Klinkergruppe)
Petersen Tegl

 

 

 

Vaatteet ja trendit muuttuvat, mutta korkealaatuinen tiili kestää vuosisatojen ajan.

MAATIILET:

MAAILMAN PARHAAT MAATIILET

Maailman parhaat maatiilet tulevat Pohjois-Saksalaisilta tiilitehtailta, koska savilaatu näillä seuduilla on ensiluokkaista. Jääkauden sulamisvedet kuljettivat parhaat mineraalipitoiset aineet Jyllannin niemimaan etelä osiin, jossa molemmat tehdas ryhmät sijaitsevat. Pohjois-Saksalaiset tiilitehtaat ovatkin perustettu juuri näiden ainutlaatuisten mineraalipitoisten savenotto paikkojen läheisyyteen. Näistä savilaaduista valmistetut maatiilet ovat erittäin kovia ja kestäviä. Niiden vedenimu kyky on alle 3 %, jolloin ne eivät ole liukkaita talvellakaan ja ne kestävät erinomaisesti vaihtuvia sääolosuhteita sekä pakkasta.

Poltettu maatiili on betonitiiltä kestävämpää. Värit ovat haalistumattomia ja tiilet eivät naarmuunnu ja kestävät kulutusta. Suosittelemme Saksalaisten maatiilien katkaisuun käytettäväksi timanttilaikkaa.

Maatiili on huoltovapaa ja ympäristöystävällinen joka kestää satoja vuosia. Maatiiliä voidaan käyttää myös autotiellä, sillä ne kestävät myös raskasta liikennettä.

HIILIPOLTOLLA VÄRIVIVAHTEITA

Saksalaisissa maatiilissä on ainutlaatuinen hiilipoltto, joka tuo maatiiliin vivahteita ja sävyjä joita ei voi millään muulla tavalla jäljitellä. Uunissa olevan tiilivaunun päälle pudotellaan luukuista palavia hiiliä, jotka värjäävät tiilien pintaan loistavia leimuavia värivivahteita. Jokainen hiilipoltettu tiili on uniikki.

Maatiiliä saa tilattua myös ilman hiilipolttoa.

VARASTOTUOTTEET

Varastotuotteina maatiiliä on useita eri värejä ja kokoja. Varastotuotteita saa jopa yksi (1)  lava kerrallaan, eli noin 8 m2,
jopa 200 m2 asti noin parin viikon toimitusajalla. Varastotuotteina olevien tiilien paksuus on 40-42-50-52 mm. Maatiilet ovat aina teräväreunaisia. Paksummat tiilet valmistetaan aina erillistilauksesta sekä viistokulmaiset maatiilet.

PERUSKOOT
Hagemaisterin maatiilen peruskokoot ovat AINA
215 x 105 x 50 mm ja 200 x 100 x 50 mm.
Muut koot valmistetaan aina tilauksesta, joilloin minimitoimitusmäärä on 30 000 kpl.

ABCKlinkergroupin maatiilen peruskoko on AINA 200 x 100 x 52 mm.
Muut koot valmistetaan tilauksesta, jolloin minimitoimitusmäärä on 10 000 kpl.

 

JULKISIVUTIILET:

Tanskalaisen Petersen Tegl – tiilitehtaan tiilillä on toteutettu Suomessa jo useampi näyttävä kohde, niin yksityistaloja kuin asuinkerrostalojakin.

Petersen Tegl:in huokoinen julkisivutiili on ihanteellinen mm. merenranta kohteissa ja Suomen nykyisin kovin kosteassa ilmastossa. Yli kahdensadan vuoden tiilenvalmistusperinne kulkee nyt jo yhdeksännen sukupolven johtamana. Vanhojen perinteiden ja ammattitaidon vaalimisen ohella tehdas keskittyy aktiiviseen ja ennakkoluulottomaan tuotekehitykseen. N
ykyaikaisen tiilituotannon ohella, Petersen Tegl valmistaa edelleen käsityönä niin sanottuja käsinlyötyjä tiiliä. Tunnetuimmat niistä ovat Kolumba TM ja Petersen Cover tiilet TM.

KATTOTIILET:

Steffen Stenin tiilitukun kautta saa myös laadukkaita Pohjois-saksalaisia kattotiiliä useampaa eri mallia ja väriä: Teuto, Optimax, Modena HP 10 sekä kaksi antiikki-kattotiililtä.

Katso tarkemmat kuvaukset aineistot sivulta ladattavasta esitteestä.

 

ESIMERKKEJÄ PROJEKTEISTAMME:

Hagemaisterin neljää eri väristä tiiltä käytettiin Pohjois-Haagan asemalla

Posteljoonin kortteli Helsingin Käpylässä.

Jallukka Jätkäsaari, Helsinki. Julkisivutiilet Petersen Tegl.

Vesivehmaisten koulu, julkisivutiilet. Tampere

Petersen Tegl julkisivutiili yksityiskodissa.

Petersen Teglin tiiltä käytetty Kirkkonummen kunnantalon julkisivussa.

LISÄTIETOJA JA AINEISTOA :