Untitled design (4)

Thors Designin kierrätetystä Azobe-puusta käsin valmistetut ainutlaatuiset ja jyhkeät puukalusteet ovat samalla kertaa sekä kauniita, rustiikkisia ja uniikkeja mestariteoksia. Jokainen tuote on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja ne sopivat niin kotiin kuin toimistoon, julkiseen tilaan tai ulos.

 

Kaikki Tanksalaisen Thors Design kalusteet valmistetaan kierrätetystä FSC-sertifioidusta Azobe-puusta. Azobe on Arfikkalainen kovapuulaji (Lophira alata) joka tunnetaan myös englanniksi IronWood- nimellä. Azoben puuaines on tavattoman kovaa, tiheäsyistä ja hyvin painavaa, se imee kasvassaaan maasta mineraaleja ja hiekkaa sisäänsä mikä tekee siitä vaikean työstettävän. Thors Designin Azobe on saatu purkutavarana Tanskalaisista satama-altaista, kun käytöstä poistettuja tukirakenteita ja pilareita on vaihdettu uusiin tai kun satamatoimintoja on lakkautettu. Nämä yli puoli vuosisataa mereen upotettuna olleet puut ovat meren aaltojen hiljalleen hiomia. Ne ovat saaneet myös kolhuja ja osumia vuosien saatossa laivaliikenteestä ja satamanostimista kukin ainutlaatuisella tavallaan. Puutavara on käytön jälkeen kuivattu ja sahattu lankuiksi joista valmistetaan penkit ja pöydät. Puutavarassa on värien vaihtelua ja patinaa. Halutessanne roseisampaa ulkonäköä voidaan esim. pöydän jalkoihin käyttää myös puutavaraa joissa on nostoteikiä,  koukkuja ja pultteja toiveittenne mukaan.  (Huom! Mitkään kalusteet eivät ole vaarallisia käyttää.)

Azoben väri vaihtelee tummanpunertavasta tai violetista ruskeaan, ja huokosissa on vaaleita mineraaleja, jotka muodostavat raitoja puutavaraan. Patinoitunut pinta sietää hyvin elintarvikkeita eikä siihen jää helposti jälkiä.

 

 

Meren muovaamat

Jokainen lankku on ainutlaatuinen meren mestariteos
- eikä toista samanlaista ole.


Thors Designin tiimi valmistaa jokaisen käsin tuotteen käsin alusta loppuun saakka. Azobe-pilareiden annetaan kuivua noston jälkeen ennenkuin ne hiotaan ja sahataan lankuiksi (paksuus 6 cm) huonekalutuotantoa varten. Pyötä - ja istuinlevyjen paksuus on siis aina standardi, muiden osien koko vaihtelee jokaisen tuotteen mukaan.

Tuotteen valmistuttua, sen annetaan kuivua vielä 10 %, jotta puuosien kaikki urat, syyt ja halkeamat korostuvat entisestään, tehden huonekaluista entistä rustiikkisempia ja elävämpiä meren taideteoksia.

Huonekalut jatkavat kuivumista käytössä ja tulevat halkeilemaan jonkin verran joka on toivottu ominaisuus tuotteisiin. Kaikkia tuotteita voidaan käyttää sekä sisällä että ulkona vuoden jokaisena päivänä.

Thors Design tuotteiden takuu on yli viisikymmentä vuotta.

Thorn_Julkikaluste-sisalla

Käsintehtyjä tilaustuotteita

Huonekaluja toiveidenne mukaan

Yksityiskohdat huonekaluissa vaihtelevat pienestä suureen ja asiakas voi tilatessaan valita kolmiportaisella taulukolla S-M-L, kuinka rustiikkisen lopputuotteen haluaa.  Tuotteen valmistetaan aina käsin ja asiakas voi tilata jo valmiista mallistosta tai oman toiveensa mukaisesti valmistettavan huonekalun, puutarhakalusteen tai julkisen tilan kalusteen.

Yksityiskohdat vaihtelevat pienistä isohin:

S  = vähän ja/tai pieniä yksityiskohtia
M = keskimääräisen paljon ja/tai keskimääräisen kookkaita yksityiskohtia
L  = paljon ja/tai suuria yksityiskohtia

Tutustukaa malleihin Thors Design nettisivuilla, tai tilatkaa meiltä painettukuvasto. Voitte myös suunnitella oman  huonekalunne tarpeen mukaan. Toimitusaika n. 5-6 viikkoa.

Lue lisää Thors Designin sivulta

Thorn_Baaripoyta

100 % kierrätettyä

Thors Designin käyttämät Azobe-puut ovat
100 % kierrätysmateriaalia ja FSC-sertifioitua puuta.


Azobe on Arfikkalainen kovapuulaji (Lophira alata). Tunnetaan myös nimellä Red Ironwood.
Sen puuaines on tavattoman kovaa, tiheäsyistä ja hyvin painavaa (1,065 kg/m3). Se on öljyistä, vaikeasti syttyvää ja absoluuttisen säänkestävää.  Väri vaihtelee tummanpunertavasta tai violetista ruskeaan, huokosissa on vaaleita mineraaleja, jotka muodostavat raitoja puutavaraan. Kovuuden ja lujuutensa vuoksi puu on hyvin vaikeasti työstettävää tavallisin puuntyöstövälinein, sekä se on vaikea liimattava. Thors Design on kehitellyt omat ainutlaatuiset menetelmät puun töystöön. Azoben kulutuskestävyys on erittäin korkea, se kestää hyvin hyönteisiä, jopa happoja. Azobe sopii hyvin mm. julkikalusteisiin.