Solera-maatiilet Spinellikujalle

Vantaan Kivistön Spinellikujan sisäpiha sai okrankeltaisen Solera-maatiili verhoilunVantaan uusi asuinalue Kivistö kasvaa ja kehittyy. Uusille pihoille on helppo toteuttaa näyttävää maisemointia maatiilillä. Maatiili on poltettu keraaminen pihatiili. Se on kaunis, kestävä ja ekologinen valinta.

Spinellikujalle valittu okrankeltainen Solera -maatiili on myös kevyesti hiilipoltettu. Hiilipoltto tuo hieman punaista väriä ja hehkua satunnaisiin tiiliin, mikä antaa kivasti eloa ja väriä kapeisiinkin pihoihin. Spinellikujan kohteessa maatiiliä on käytetty keskellä pihaa kyljellään, jolloin on saatu raskaankin autoliikenteen kestävä alue aikaan. Normaali asennustapa on aina lape, jolloin tiilen karkea pinta on ylöspäin eikä maatiili ole näin liukas märkänäkään, koska lape on aina karhea. Asuntojen oville johtavat maatiilipolut ovat asennettu lappeellen.

Maatiili kestää kovaakin kulutusta ja sen elinkaari on vähintään 100 vuotta. Kohde valmistui syksyllä 2019, maatyöt ja tiilien asennuksen teki Bitucomp Oy.

PS:Vantaalla on myös Åvikin puistossa samaa Solera-maatiiltä.