Accoya-sillankansi paraatipaikalla Helsingissä

Kauppatorin ja Katajanokan yhdistävä sillankansi sai juuri uuden Accoya-kannen

Helsingin paraatipaikalle valmistunut sillankansi on jo viides Helsingin kaupungin toteuttamista Accoya-sillankansista. Neljä muuta siltaa ovat valmistuneet edellisinä vuosina Mätäojan kevyenliikenteen silloiksi.  Accoya sopii hyvin Suomen vaihtuviin sääolosuhteisiin ja kaupunkirakentamisessa Accoya on kestävyytensä suhteen ylivertainen – sillä on ilman pintakäsittelyä ainutlaatuinen 50 vuoden tehdastakuu. Myös vettä ja kosteutta erinomaisesti sietävä Accoya on mittapysyvää, joten se sopii hyvin vaativiinkin puurakentamisen kohteisiin. Accoya  ei ole sateellakaan liukas, eikä se vanhanakaan tikkuunnu, joten silta on turvallinen sekä perheen pienimmille että lemmikeille.

Saunan lauteet Accoyasta
Accoya-modifioitu puu kestää hyvin myös kuumuutta. Helsingin kaupunki on testannut Accoyaa kolmatta vuotta Itäkeskuksen uimahallin saunassa ja sen on todettu olevan käytössä paras valinta rankkoihin olosuhteisiin. Saunaa lämmitetään uimahallissa joka päivä aamusta iltaan, joten olosuhteet asettavat puulle kovat vaatimukset. Nyt Accoya-lauteet löytyy myös perinteikkään Yrjönkadun uimahallin saunasta.

Oli siis pakkasta tai hellettä, räntää tai jäätä, Accoya kestää ja pysyy mitoissaan. Se on lisäksi myrkytön, tikkuuntumaton ja huoltovapaa. Kestävän Kehityksen mukainen valinta kaikkiin kohteisiin oli kyse vertikaalisesta tai horisontaalisesta pinnasta.