Accoya on kestävä, ekologinen ja mittapysyvä valinta julkisivujen puurakentamiseen

Uuden sukupolven puurakentamiselle antaa modernin ja yksilöllisen ilmeen Accoya -puusta valmistetut julkisivuelementit. Ne ovat loistava valinta kohteisiin, joihin halutaan ekologinen, kestävä ja huoltokustannuksiltaan alhainen julkisivuverhous. Pitkän elinkaaren omaava Accoya soveltuu erinomaisesti Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. 

Puun käyttö julkisessa rakentamisessa ja asuntotuotannossa on vahvassa kasvussa. Puun käyttöä vauhdittaa materiaalin monipuolisuus, terveellisyys ja ennen kaikkea erinomaiset ympäristövaikutukset, kuten puun kyky toimia hiilivarastona. Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman tavoite on, että kotimaan julkisen puurakentamisen markkinaosuus olisi kaikesta julkisesta rakentamisesta vuonna 2025 jo 45 %. Puurakentamisen kehittyessä myös materiaalien kestävyys- ja tekniset vaatimukset kasvavat. Accoyan kaltaiselle ympäristöystävälliselle puun käsittelymenetelmälle on kysyntää, kun tieto toksiinisista kyllästeistä on lisääntynyt ja rakentamisen hiilijalanjälkeä sekä elinkaarikustannuksia pystytään seuraamaan yhä tarkemmin. Accoyaan hankintavaiheessa tehty panostus maksaa itsensä vuosien myötä moninkertaisesti takaisin.

Huoleton ja täysin huoltovapaa ulkoverhoilu

Accoya ei vaadi kestääkseen mitään pintakäsittelyä. Esimerkiksi 50 vuoden aikana tavallinen puujulkisivu tulee maalata kuusi kertaa, kun Accoyaa ei tarvitse tänä aikana maalata kertaakaan. Myöskään pintojen hiomista ei tarvitse tehdä, vaan pintojen huolloksi riittää vesipesu ja harjaus. Näin verhouksen huoltokustannus on ylivoimaisen alhainen verrattuna moniin muihin puutuotteisiin.

Halutessaan Accoyan voi kuitenkin kuultokäsitellä tai maalata. Pintakäsittelyaineet pysyvät Accoyassa kahdesta kolmeen kertaan pidempään siistinä kuin tavallisessa puussa, mikä pidentää Accoyan huoltoväliä.

Teknos on määritellyt Accoyan maalaukselle sopivimmat tuotteet. Voit ladata Teknoksen esitteen tästä >

Accoya -ulkoverhouspaneelien tehtävä on sekä varmistaa ja maksimoida puurakennusten kestävyys, että viimeistellä niiden ulkonäkö. Accoyan valintaa kohteisiin tukevat kattavien materiaalitestien tulokset sekä valmistajan puun hankinnan vastuullisuuden osoittavat ympäristösertifikaatit että Accoya -julkisivupaneelin CE-merkintä.

WoodCity_Helsinki
WoodCity_Accoya

Wood Cityn julkisivuissa Accoyan on arvioitu kestävän jopa 80 vuotta.

Accoya verhoilulaudat / vakioprofiilit

Höyläystoleranssi +/- 1 mm
Kaikki profiilit soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön sekä saunatiloihin.
Pituudet sahatavaramitoin 2400 / 2700 / 3000 / 3600 / 4200 / 4500 / 4800 Saatavilla palonsuojakäsittelyllä luokka B-s1,d0

Höyläämme myös tyypillisimpiä sisä- ja ulkoverhousprofiileja. Katso tästä yleisimmät profiilit ja mitat (mm) >

Erilaisia profiileja on mahdollista höylätä myös asiakkaan tai arkkitehdin suunnitelman pohjalta.

accoya-verhouslaudat-1
accoya-verhouslaudat-2
accoya-verhouslaudat-3
accoya-verhouslaudat-4
accoya-verhouslaudat-5

Kiinnitys ja valaistus

Seinien ja kattojen julkisivuverhoilun piilokiinnitykseen voi käyttää myös B-fix klipsejä. B-fix kiinnitys on lähes näkymätön, helppo ja nopea.

Accoya julkisivuverhoilussa voi käyttää myös B-fix LED-terassivaloja. Helposti asennettavia ja pitkäikäisiä valoja on saatavilla valkoisia ja värillisiä, ja niiden voimakkuuden ja värin kaukosäätö on myös mahdollista.

Bfix-klipsit
B-fix LED terassivalo Accoya terassin kanssa

Julkisessa puurakentamisessa palonsuojauksesta huolehtiminen on erityisen tärkeää

Puurakentamisessa palonsuojauksesta huolehtiminen on tärkeää. Patentoidulla Burnblock -käsittelyllä saavutetaan tasainen ja kestävä palonsuojaus. Burnblock -palonsuoja on täysin biohajoava tuote, jolla saadaan puulle paras mahdollinen paloluokka. Kertakäsittely riittää, eikä palonsuojaa tarvitse esimerkiksi lisätä lautojen sahaamisen jälkeen, sillä tuote imeytyy läpi puun. Burnblock estää hapen pääsyn palonsuojalla käsiteltyyn puuhun ja käsittely sopii käytettäväksi sekä sisä- että ulkotiloissa. Burnblockilla käsitellystä Accoyasta saadaan huoltovapaita ja paloturvallisia julkisivuja, jotka kestävät vuosikymmeniä. Novenberg Oy:n edustamalla ekologisella Burnblock -palonsuoja-aineella saadaan puulle korkein mahdollinen paloluokka B-s1,d0.

Burnblock-Inside-EN13501-12-(green)

Rakentamisen Ruusu myönnettiin Supercellin pääkonttorille

Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin vuotuinen tunnustus poikkeuksellisen laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Rakentamisen Ruusu jaetaan rakennushankkeelle tai teolle, joka on edistänyt hyvän elinympäristön luomista ja noudattaa ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti sekä kulttuurisesti kestävää kehitystä. Vuoden 2020 Rakentamisen Ruusu -palkinto myönnettiin Supercellin pääkonttorin suunnittelijoille ja rakentajille.

Novenberg Oy:lle Supercellin pääkonttori oli upeasti jo toinen kerta olla materiaalitoimittajana mukana Rakentamisen Ruusun -voittajahankkeessa. Vuonna 2017 ensimmäisen palkinnon pokkasi TA-Yhtiöiden Vihreistä vihrein -kerrostalot, joiden julkisivumateriaali on myös Accoya -puuta. Turvallisen ja vastuullisen puurakentamisen lisääminen on Novenbergin toiminnan ydin ja meidän kaikkien tulevaisuuden kannalta tärkeä tavoite. Aihetta on hyvä kyetä tarkastelemaan globaalisti yhdessä ja koettaa löytää kuhunkin rakentamisen tarpeeseen toimivin ja pitkäikäisin ratkaisu. Pienelle toimijalle on suuri ylpeyden aihe, että Suomestakin löytyy jo lukuisia Accoyalla toteutettuja rakennushankkeita, joissa materiaalin kestävyyden voi todeta.

WoodCity_01

Novenberg materiaalitoimittajana palkitussa Supercellin pääkonttorin kohteessa.

Arkkitehdit, suunnittelijat ja urakoitsijat ovat kiinnostuneita Accoyan ekologisuudesta, kestävyydestä sekä alhaisista huoltokustannuksista.

INSPIRAATIOTA: